Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικό γύρισμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,3%, το Λονδίνο 0,5%, το Παρίσι 0,3%, η Μαδρίτη υποχωρεί 0,2%, το Μιλάνο ενισχύεται 0,4%. Σε σοβαρή κατάσταση οι συνομιλίες για το Brexit, τονίζει ο Βρετανός Πρωθυπουργός. Κατεπείγουσα έγκριση του εμβολίου της Moderna στις ΗΠΑ.

Θετικό γύρισμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές μετά το επιφυλακτικό άνοιγμα την Παρασκευή, καθώς επικρατούν πλέον πιο ασιόδοξοι τόνοι.

Στο επίκεντρο βρίσκεται η προοπτική εμπορικής συμφωνίας μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών. Ο Βρετανός Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε την Πέμπτη ότι οι συνομιλίες βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση και η συμφωνία δεν είναι πιθανή, εκτός και αν η Ευρωπαϊκή Ενωση αλλάξει θέση για το ζήτημα της αλιείας.

Στο μέτωπο της πανδημίας, ο αμερικανικός Ομοσπονδιακός Οργανισμός Φαρμάκων (FDA) αποφάσισε το βράδυ της Τετάρτης να εγκρίνει την κατεπείγουσα χρήση του εμβολίου εναντίον του νέου κορωνοϊού που κατασκευάζει η αμερικανική εταιρεία Moderna, έγραψε η εφημερίδα Financial Times, επικαλούμενη πηγές ενημερωμένες σχετικά με τη διαδικασία.

Στο μέτωπο των δεδομένων, απότομη πτώση έκανε το λιανεμπόριο στη Βρετανία τον περασμένο μήνα, όταν επιβλήθηκε lockdown τεσσάρων εβδομάδων στην Αγγλία και τα καταστήματα κατέβασαν ρολά. Όπως μεταδίδει το Reuters, ο τζίρος υποχώρησε κατά 3,8% τον Νοέμβριο σε σύγκριση με τον Οκτώβριο, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση από τον Απρίλιο, όταν είχε επιβληθεί το πρώτο lockdown. 

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,3%, το Λονδίνο 0,5%, το Παρίσι 0,3%, η Μαδρίτη υποχωρεί 0,2%, το Μιλάνο ενισχύεται 0,4%. Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ χάνει 0,1% και αλλάζει χέρια στο 1,224 δολάριο, ενώ η στερλίνα υποχωρεί 0,4%, στο 1,351 δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v