Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο κόκκινο τα ασιατικά χρηματιστήρια

Κλειστές οι αγορές στην Ιαπωνία λόγω αργίας. Κέρδη 8,7% για τις μετοχές της Hyundai Motor, μετά τα δημοσιεύματα που τη θέλουν να είναι σε συνομιλίες για δημιουργία ηλεκτρικού αυτοκινήτου αυτόνομης οδήγησης με την Apple.

Στο κόκκινο τα ασιατικά χρηματιστήρια

Καθοδικά κινούνται οι ασιατικές μετοχές τη Δευτέρα με τους επενδυτές να παρακολουθούν τις εξελίξεις από το μέτωπο της πανδημίας και της οικονομίας.

Κέρδη καταγράφουν οι μετοχές της Hyundai Motor μετά τα δημοσιεύματα που τη θέλουν να είναι σε συνομιλίες για συνεργασία στη δημιουργία ηλεκτρικού αυτοκινήτου αυτόνομης οδήγησης με την Apple. Η μετοχή της νοτιοκορεατικής αυτοκινητοβιομηχανίας κερδίζει 8,7%. Την περασμένη εβδομάδα, την ημέρα που πρωτοδημοσιεύθηκε το θέμα κατέγραφε κέρδη άνω του 19%.

Στο μέτωπο των δεδομένων, ο δείκτης τιμών παραγωγού στην Κίνα υποχώρησε 0,4% τον Δεκέμβριο, σε ετήσια βάση.

Κλειστές οι αγορές στην Ιαπωνία λόγω αργίας. Ο δείκτης ASX στην Αυστραλία έκλεισε με πτώση 0,9%. Αρνητικά οι μετοχές στην Κίνα, με τον Shanghai να χάνει 1,1% και τον Senzen να υποχωρεί 1,2%. Με απώλειες 0,1% έκλεισε ο KOSPI στη Νότια Κορέα, αμετάβλητος ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ, ενώ με άνοδο 0,6% ολοκλήρωσε συνεδρίαση το χρηματιστήριο στην Ταϊβάν.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται ελαφρώς έναντι του κινεζικού γουάν, στα 6,478 γουάν ανά δολάριο και κατά 0,2% σε σχέση με το γεν, στα 104,10 γεν ανά δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v