Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά οι ευρωαγορές με το βλέμμα και στο Λονδίνο

Κέρδη 0,8% για τον DAX στη Φρανκφούρτη, 1% για τον FTSE 100 στο Λονδίνο, 0,7% για τον CAC στο Παρίσι, όπως και για τον ΙΒΕΧ στη Μαδρίτη και τον ΜΙΒ στο Μιλάνο. Σταθερό το ευρώ, ανοδικά η στερλίνα.

Ανοδικά οι ευρωαγορές με το βλέμμα και στο Λονδίνο

Υψηλότερα οι ευρωπαϊκές μετοχές την Τετάρτη, με τους επενδυτές στο Ηνωμένο Βασίλειο να ενδιαφέρονται να δουν τα σχέδια φορολογίας και δαπανών που θα αποκαλύψει η βρετανική κυβέρνηση στον ετήσιο προϋπολογισμό.

Κέρδη 0,8% για τον DAX στη Φρανκφούρτη, 1% για τον FTSE 100 στο Λονδίνο, 0,7% για τον CAC στο Παρίσι, όπως και για τον ΙΒΕΧ στη Μαδρίτη και τον ΜΙΒ στο Μιλάνο.

Στο μέτωπο των δεδομένων, στο πιο χαμηλό σημείο των τελευταίων 10 μηνών υποχώρησε ο τομέας των υπηρεσιών σητν Κίνα τον Φεβρουάριο. Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, ο δείκτης υπεύθυνων προμηθειών (ΡΜΙ) της Caixin διολίσθησε στις 51,5 μονάδες από 52 μονάδες τον Ιανουάριο. Υπενθυμίζεται ότι οποιοδήποτε αποτέλεσμα πάνω από τις 50 μονάδες δείχνει ανάπτυξη και χαμηλότερα συρρίκνωση.

Η αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου θα επικεντρωθεί στη φορολογία και τα σχέδια δαπανών που θα παρουσιαστούν από τον υπουργό Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ αργότερα σήμερα, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού συνεχίζει να έχει επιπτώσεις στη βρετανική οικονομία.

Στην υπόλοιπη ειδησεογραφία, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε την Τρίτη ότι η χώρα θα διαθέτει αρκετά μεγάλη ποσότητα εμβολίων για τον εμβολιασμό κάθε ενήλικα μέχρι το τέλος Μαΐου - δύο μήνες νωρίτερα από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ διατηρείται στο 1,208 δολάριο, ενώ η στερλίνα ενισχύεται ελαφρώς και αλλάζει χέρια στο 1,397 δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v