Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο κόκκινο οι ευρωαγορές μετά το τεχνολογικό sell off στη Wall

Η Φρανκφούρτη χάνει 2,1%, το Λονδίνο 2,3%, το Παρίσι 1,9%, το Μιλάνο 1,3%, ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί 2%. Οι φόβοι για τον πληθωρισμό οδηγούν τους επενδυτές να αφήνουν τις μετοχές ανάπτυξης

Στο κόκκινο οι ευρωαγορές μετά το τεχνολογικό sell off στη Wall

Απώλειες στα πιο μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τρίτη, μετά το τεχνολογικό sell off στη Wall τη ευτέρα. Οι φόβοι για τον πληθωρισμό οδηγούν τους επενδυτές να αφήνουν τις μετοχές ανάπτυξης ενώ αναμένουν τα στοιχεία για τις τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα. Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του NYSE ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων δύο μηνών.

Η Φρανκφούρτη χάνει 2,1%, το Λονδίνο 2,3%, το Παρίσι 1,9%, το Μιλάνο 1,3%, ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 καταγράφει 2% απώλειες.

Στο μέτωπο των δεδομένων, με τον πιο γρήγορο ρυθμό των τελευταίων τριών ετών και περισσότερο αυξήθηκαν οι τιμές παραγωγού στην Κίνα τον Απρίλιο. Οπως μεταδίδει το MarketWatch, ο πληθωρισμός χονδρικής ανέβασε ταχύτητα στο 6,8% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, από το 4,4% του Μαρτίου. Παράλληλα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή απογοήτευσε τους επενδυτές, παρά την αύξησή του κατά 0,9% σε ετήσια βάση. Σε μηνιαία βάση, οι τιμές αυξήθηκαν 0,2%.

Στο μέτωπο της πανδημίας, η άδεια επείγουσας χρήσης του εμβολίου της αμερικανογερμανικής κοινοπραξίας Pfizer/BioNTech για την Covid-19 επεκτάθηκε στους εφήβους ηλικίας 12 ως 15 ετών στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ο αμερικανικός ομοσπονδιακός οργανισμός φαρμάκων (FDA). 

Πρόκειται για «σημαντικό βήμα στον αγώνα εναντίον της πανδημίας» του νέου κορωνοϊού, έκρινε η Τζάνετ Γούντκοκ, η οποία ασκεί χρέη υπηρεσιακής διευθύντριας του FDA, διαβεβαιώνοντας πως «η σημερινή ενέργειά μας επιτρέπει στον νεότερο πληθυσμό να προστατευθεί έναντι της COVID-19», καθώς η εκστρατεία ανοσοποίησης στη χώρα αρχίζει να επιβραδύνεται το τελευταίο διάστημα. Μέχρι χθες, η επείγουσα χρήση του εμβολίου αυτού είχε εγκριθεί για τα πρόσωπα 16 ετών και άνω.

Στο μέτωπο της κυβερνοεπίθεσης στην Colonial Pipeline στις ΗΠΑ, η κυβέρνηση Biden αξιολογεί συνεχώς την επίπτωση της στην προμήθεια καυσίμων για την Ανατολική Ακτή, δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Jen Psaki. «Παρακολουθούμε τις ελλείψεις προμήθειας σε σημεία νοτιοανατολικά και αξιολογούμε κάθε ενέργεια στην οποία μπορεί να προβεί η κυβέρνηση για να μετριάσει την επίπτωση όσο το δυνατόν περισσότερο», τόνισε.

Εν τω μεταξύ, η ομάδα χάκερ που κατηγορείται για την κυβερνοεπίθεση κατά της Colonial Pipeline, δήλωσε χθες Δευτέρα πως δεν είχε ποτέ πρόθεση να προκαλέσει χάος.  Το FBI κατηγορεί την ομάδα που αποκαλείται DarkSide για απόπειρα ψηφιακού εκβιασμού. Σε δελτίο τύπου που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της DarkSide δεν γίνεται ευθέως αναφορά στην Colonial Pipeline, αλλά αναφέρεται πως «ο στόχος μας είναι να βγάλουμε χρήμα και όχι να δημιουργήσουμε προβλήματα για την κοινωνία».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v