Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε επίπεδα ρεκόρ οι S&P και Nasdaq

Συγκρατημένη άνοδος στο αμερικανικό χρηματιστήριο με τους S&P και Nasdaq να πιάνουν νέα ιστορικά υψηλά. Στο 1,31% η απόδοση του αμερικανικού 10ετους ομολόγου. Νέες πιέσεις στο πετρέλαιο μετά το υψηλό έξι ετών.

Σε επίπεδα ρεκόρ οι S&P και Nasdaq

Κέρδη στη Wall Street μετά τη δημοσίευση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Fed.

Ειδικότερα, oι αξιωματούχοι της Κεντρικής Τράπεζας συζήτησαν την περιστολή των αγορών ομολόγων στην τελευταία τους συνάντηση, αλλά δεν έδειξαν να βιάζονται να ξεκινήσουν τη διαδικασία, σύμφωνα με τα πρακτικά.

Κάποιοι, αξιωματούχοι επισήμαναν στη συνεδρίαση ότι η ανάκαμψη της οικονομίας προχωράει πιο γρήγορα από ότι αναμενόταν και ότι αυτό έχει σαν αποτέλεσμα μια υπερβολική άνοδο του πληθωρισμού, κάτι που συνηγορεί υπέρ του περιορισμού της νομισματικής τόνωσης.

Ωστόσο, το κυρίαρχο σκεπτικό ήταν πως δεν πρέπει να υπάρξει βιασύνη και ότι οι αγορές πρέπει να έχουν προετοιμαστεί πρώτα πολύ καλά για την όποια αλλαγή.

Στο μεταξύ, νέο ρεκόρ για τρίτο διαδοχικό μήνα σημείωσαν οι διαθέσιμες θέσεις εργασίας τον Μάιο στις ΗΠΑ καθώς ανήλθαν στις 9,21 εκατ. θέσεις με τους αναλυτές να επισημαίνουν την δυσκολία των εργοδοτών να βρουν εργαζομένους μετά το άνοιγμα της οικονομίας. Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι οι διαθέσιμες θέσεις εργασίας είχαν υποχωρήσει σε χαμηλό 4,6 εκατ. λόγω της πανδημίας.

Στη Wall Street, o Dow Jones ενισχύθηκε 03% ή 104 μονάδες στις 34.681, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,34% στις 4.358 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα μόλις 0,01% στις 14.665 μονάδες. 

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι τίτλοι των Apple (+1,8%) και Home Depot (+1,4%) ενώ την μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές των Boeing (-1,7%) και Chevron (-1%).

Επιπλέον σε καθοδικό κανάλι συνέχισαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων. Ειδικότερα το yield του 10ετούς ομολόγου έπιασε νέο χαμηλό αντίστοιχο του Φεβρουαρίου σημειώνοντας πτώση τριών μονάδων βάσης στο 1,31%. Αντίστοιχα η απόδοση του 30ετούς κινήθηκε χαμηλότερα κατά τέσσερις μονάδες βάσης στο 1,93%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI σημείωσε πτώση 1,6% στα 72,20 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού ενισχύθηκε 0,4% στα 1.802 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος το δολάριο ενισχύθηκε 0,2% σε σχέση με το ευρώ στο 1,1807 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v