Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ευρωαγορές

Τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ περιμένουν οι επενδυτές. Δέσμευση 130 χωρών να στηρίξουν την αμερικανική πρόταση για παγκόσμιο ελάχιστο εταιρικό φόρο. Ήπια ανοδικά τα futures της Wall Street.

Ήπιες μεταβολές καταγράφονται στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν αναμονή της ανακοίνωσης στοιχείων για την ανεργία στις ΗΠΑ, καθώς μπορεί να επηρεάσουν τη στάση της Fed ως προς τη νομισματική της πολιτική.

Εν τω μεταξύ, χθες, 130 χώρες δεσμεύτηκαν να στηρίξουν την αμερικανική πρόταση για έναν παγκόσμιο ελάχιστο εταιρικό φόρο 15%.

Από το εταιρικό μέτωπο, η ισπανική Caixabank ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει στην απόλυση 6.452 εργαζόμενων. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αναδιάρθρωση στην ιστορία του ισπανικού τραπεζικού κλάδου.

Εν τω μεταξύ, το αμερικανικό ακτιβιστικό hedge fund Elliott καλεί την GlaxoSmithKline να αναθεωρήσει την ηγεσία της και να εξετάσει το ενδεχόμενο πώλησης ορισμένων μονάδων καταναλωτών ιατροφαρμακευτικών προϊόντων.

Ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,26% στις 456 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου κατά 0,12% στα 7.133 δολάρια, ο δείκτης CAC του Παρισιού σταθεροποιείται στις 6.554 μονάδες και ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης ενισχύεται κατά 0,4% στις 15.662 μονάδες.

Ήπια θετικές μεταβολές στη Wall Street δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v