Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατηφορίζουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Η Φρανκφούρτη χάνει 1,9%, το Λονδίνο 0,3%, το Παρίσι 1,7%. Κλειστό για δεύτερη μέρα το χρηματιστήριο στη Μόσχα. Μικρή ανάκαμψη για το ρούβλι. Συνεχίζουν ανοδικά οι τιμές πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Κατηφορίζουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Βαθαίνει η πτώση για τις ευρωπαϊκές μετοχές την Τρίτη καθώς προχωρούν οι συνεδριάσεις, εν μέσω αναφορών ότι μια πελώρια ρωσική αυτοκινητοπομπή κατευθύνεται προς την πρωτεύουσα της Ουκρανίας Κίεβο. 

Εικόνες από δορυφόρους που τραβήχτηκαν χθες Δευτέρα κατέγραψαν ρωσική στρατιωτική οχηματοπομπή βόρεια του Κιέβου, η οποία εκτείνεται σε μήκος 64 χιλιομέτρων - είναι πολύ μεγαλύτερη από ό,τι αναφέρθηκε νωρίτερα -όταν γινόταν λόγος για 27 χλμ.-, σύμφωνα με την αμερικανική ιδιωτική εταιρεία Maxar Technologies.

Η Φρανκφούρτη χάνει 1,9%, το Λονδίνο 0,3%, το Παρίσι 1,7%, η Μαδρίτη 1,1% και το Μιλάνο 1,3%. Κλειστό για δεύτερη μέρα το χρηματιστήριο στη Μόσχα. 

To ρούβλι κινείται 2,6% ανοδικά, στα 102,48 ρούβλια ανά δολάριο, μετά την κατρακύλα πάνω από 35% της προηγούμενης ημέρας. 

Ανοδικά συνεχίζουν οι τιμές του πετρελαίου (+3%), ενώ ενισχύονται και οι τιμές φυσικού αερίου, κατά 10,7%, στα 109,15 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Η Ρωσία είναι εξαιρετικά πιθανό να φτάσει σε χρεοκοπία λόγω του εξωτερικού χρέους της, εάν η κρίση στην Ουκρανία συνεχίσει να επιδεινώνεται, δήλωσε τη Δευτέρα ο αναπληρωτής επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IΙF).

Οι κυρώσεις στοχεύουν το εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ρωσίας, προκαλώντας bank run και αναγκάζοντας την κεντρική τράπεζα της Ρωσίας να συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια ή/και να χρησιμοποιεί τα συναλλαγματικά της αποθεματικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v