Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικό γύρισμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Τρίτη μέρα κλειστό το χρηματιστήριο στη Μόσχα. Εσπασε το φράγμα των $110 το πετρέλαιο. Αλμα 50% για το φυσικό αέριο. Κινεζικά ομόλογα $140 δισ. φέρεται να κατέχει η Ρωσία, πολεμικά ομόλογα εξέδωσε η Ουκρανία.

Θετικό γύρισμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Θετικά γύρισαν οι ευρωπαϊκές μετοχές τις μεσημεριανές ώρες της Τετάρτης ενώ αυξάνουν τα κέρδη τους, καθώς συνεχίζεται η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,5%, το Λονδίνο 0,9%, το Παρίσι επίσης, το Μιλάνο κατά 0,1%, ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κατά 0,5%. Τρίτη μέρα κλειστό το χρηματιστήριο στη Μόσχα, είναι το μεγαλύτερο κλείσιμό του λόγω έκτακτων περιστάσεων από τον Οκτώβριο του 1998.

Αλμα πάνω από 50% καταγράφουν οι τιμές του φυσικού αερίου και πάνω από 6% οι τιμές πετρελαίου. Πτώση 2,3% καταγράφει το ρούβλι έναντι του δολαρίου, στα 110,72 ρούβλια ανά δολάριο.

Κινεζικά ομόλογα αξίας 140 δισ. δολαρίων πιθανότατα κατέχουν η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας και το κρατικό επενδυτικό ταμείο. Πρόκειται για περιουσιακά στοιχεία στα οποία μπορεί να επιδιώξουν να έχουν πρόσβαση λόγω των διεθνών κυρώσεων, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Australia & New Zealand Banking Group.

Πολεμικά ομόλογα εξέδωσε η κυβέρνηση της Ουκρανίας την Τρίτη, λέγοντας ότι έχει συγκεντρώσει 277 εκατ. δολάρια. «Τα έσοδα από τα ομόλογα θα χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη των αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και για τη διασφάλιση της αδιάλειπτης παροχής των οικονομικών αναγκών του κράτους υπό τον πόλεμο», έγραψε το υπουργείο στο Twitter μια ημέρα νωρίτερα

Η Sberbank, η μεγαλύτερη τράπεζα της Ρωσίας, ανακοίνωσε σήμερα πως αποσύρεται από την ευρωπαϊκή αγορά, καθώς πλήττεται από τις δυτικές οικονομικές κυρώσεις σε αντίποινα για την εισβολή του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία. 

Η γιγαντιαία αμερικανική πετρελαϊκή εταιρεία ExxonMobil ανακοίνωσε χθες Τρίτη πως θα αποσυρθεί προοδευτικά από το μεγάλο κοίτασμα αργού στη Ρωσία την εκμετάλλευση του οποίου έχει αναλάβει στο πλαίσιο κοινοπραξίας με ρωσικές, ινδικές και ιαπωνικές εταιρείες, το έργο Σαχαλίνη-1.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v