Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεύτερη ημέρα ανόδου στις ευρωαγορές στον απόηχο της ΕΚΤ

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,31% στις 425,7 μονάδες.

Δεύτερη ημέρα ανόδου στις ευρωαγορές στον απόηχο της ΕΚΤ

Υψηλότερα έκλεισαν οι ευρωπαϊκές μετοχές την Παρασκευή για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση με το ενδιαφέρον των επενδυτών να είναι επικεντρωμένο στα οικονομικά στοιχεία και στα εταιρικά αποτελέσματα αλλά και στην τροχιά της νομισματικής πολιτικής.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 κινήθηκε 0,8% υψηλότερα στις 7.267 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 σημείωσε άνοδο 0,25% στις 6.216 μονάδες, ενώ στη Φρανκφούρτη ο DAX κατέγραψε κέρδη 0,05% στις 13.253 μονάδες.

Στο Μιλάνο ο FTSE MIB σημείωσε οριακή άνοδο 0,07% στις 21.211 μονάδες.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε την Πέμπτη αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης, προχωρώντας στην πρώτη άνοδο εδώ και 11 χρόνια, καθώς οι ανησυχίες για τον εκρηκτικό πληθωρισμό αντιστάθμισαν τους φόβους για επιβράδυνση της ανάπτυξης που προκλήθηκε από τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η ΕΚΤ εισήγαγε επίσης το Transmission Protection Instrument (TPI), ένα σχέδιο προστασίας των ομολόγων που έχει σχεδιαστεί για να περιορίσει το κόστος δανεισμού σε ολόκληρη την περιοχή και να περιορίσει τον κατακερματισμό για τις υπερχρεωμένες χώρες της Νότιας Ευρώπης.

Στο ταμπλό, η μετοχή της διαδικτυακής εταιρείας Sinch πραγματοποίησε άλμα 14%.

Ράλι 13% πραγματοποίησε η μετοχή της Just Eat Takeaway.

Boυτιά 28,9% σημείωσε η μετοχή τoυ γερμανικού ενεργειακού κολοσσού Uniper.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v