Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επικράτησαν οι αγοραστές στις ευρωαγορές

Άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με τις εντυπώσεις να κερδίζει ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου. Υποχωρεί το ευρώ. Υψηλότερα το πετρέλαιο. Ενισχύεται το ευρώ.

Κέρδη στις ευρωαγορές αν και το ρεκόρ κρουσμάτων στο Πεκίνο οδηγεί την κυβέρνηση της Κίνας στη υιοθέτηση αυστηρότερων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Χθες οι ανησυχίες ενός νέου lock down στην Κίνα είχαν προκαλέσει πτώση στις αγορές σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Στο μεταξύ, η καταναλωτική εμπιστοσύνη στην ευρωζώνη ενισχύθηκε κατά 3,6 μονάδες τον Νοέμβριο σε σχέση με τον Οκτώβριο, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Κομισιόν.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης διαμορφώθηκε στις -23,9 μονάδες αυτόν τον μήνα από -27,5 τον Οκτώβριο. Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση στο Reuters προέβλεπαν άνοδο στις -26 μονάδες.

«Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να διατηρήσει τον ρυθμό των αυξήσεων των επιτοκίων στην επόμενη συνεδρίασή της για να πείσει το κοινό ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής είναι «σοβαροί» σχετικά με την συγκράτηση του πληθωρισμού», δήλωσε ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Αυστρίας.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, ο Robert Holzmann, επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Αυστρίας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, υποστήριξε μια τρίτη διαδοχική αύξηση του επιτοκίου καταθέσεων κατά 0,75 ποσοστιαίες μονάδες στην επόμενη συνεδρίαση καθορισμού των επιτοκίων στα μέσα Δεκεμβρίου. Η κίνηση θα αυξήσει το κόστος δανεισμού αναφοράς στο 2,25%.

O ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,73% στις 436 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 1,03% στις 7.452 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη κινήθηκε υψηλότερα 0,29% στις 14.422 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε κέρδη 0,35% στις 6.657 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, τo αργό WTI ενισχύεται 2% στα 81,61 δολάρια ανά βαρέλι και ο χρυσός σημειώνει άνοδο 0,1% στα 1.741 δολ./oz.

Παράλληλα, το ευρώ κινείται υψηλότερα 0,3% σε σχέση με το δολάριο στο 1,0271 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v