Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οριακές απώλειες στις ευρωαγορές

Δεύτερη σερί μέρα πτώσης για τον ευρωπαικό δείκτη Stoxx 600. Υψηλότερα η τιμή του πετρελαίου. Ενισχύεται το ευρώ.

Σε αρνητικό έδαφος κινήθηκαν οι ευρωαγορές με τους επενδυτές να έχουν στρέψει την προσοχή τους στις επικείμενες αποφάσεις της ΕΚΤ και στα macro.

Ο πρόεδρος της γερμανικής κεντρικής τράπεζας Γιοαχίμ Νέιγκελ τάχθηκε υπέρ των περαιτέρω αυξήσεων των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, λέγοντας ότι δεν θα τον εξέπληττε αν τα επιτόκια χρειαστεί να αυξηθούν και μετά τον Μάρτιο.

«Για τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο έχουμε ανακοινώσει ότι θα αυξήσουμε σημαντικά τα επιτόκια και πάλι», υπογράμμισε.

«Στη συνέχεια θα εξετάσουμε πού βρίσκονται τα επιτόκια την άνοιξη και ποιες είναι οι προβλέψεις των ειδικών μας. Δεν θα μου έκανε εντύπωση αν έπρεπε να αυξήσουμε τα επιτόκια και μετά τις δύο κινήσεις που έχουμε ήδη ανακοινώσει», πρόσθεσε.

Στο μεταξύ, το ινστιτούτο Ifo ανακοίνωσε ότι ο δείκτης για το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία ενισχύθηκε στο 90,2 τον Ιανουάριο, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters.

Το επιχειρηματικό κλίμα στη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης τον Δεκέμβριο βελτιώθηκα σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, όταν η μέτρηση Δεκεμβρίου έδειξε 88,6. 00

Στις ευρωαγορές, ο δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί 0,29% στις 452 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε πτώση 0,16% στις 7.744 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη κινήθηκε χαμηλότερα μόλις 0,08% στις 15.081 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε απώλειες 0,09% στις 7.043 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, τo αργό WTI ενισχύεται 1% στα 80,96 δολάρια ανά βαρέλι ενώ ο χρυσός σημειώνει πτώση 0,1% στα 1.935 δολ./oz.

Επιπλέον, το ευρώ κινείται υψηλότερα 0,1% σε σχέση με το δολάριο στο 1,0891 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v