Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζικό ράλι στα ευρωπαικά χρηματιστήρια

Ισχυρή άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με τον τραπεζικό δείκτη να κερδίζει σχεδόν 4%. «Άλμα» 12% για την μετοχή της UBS. Πιέσεις στην τιμή του χρυσού. Ενισχύεται το ευρώ.

Κέρδη για δεύτερη μέρα στις ευρωαγορές στον απόηχο της εξαγοράς της Credit Suisse από την UBS.

«Έχουμε την άποψη ότι σε 6 έως 12 μήνες, οι ευρωπαϊκές τράπεζες θα είναι υψηλότερα από εδώ που είναι τώρα», δήλωσε ο Alexandre Hezez, επικεφαλής επενδύσεων στον Group Richelieu, διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων με έδρα το Παρίσι. «Δεν μπορεί να πει κανείς ότι ο κλάδος είναι υπερτιμημένος. Τα αποτελέσματα φέτος αναμένεται να είναι καλά, δεν βλέπουμε να αλλάζει σημαντικά αυτό».

Ο ευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύθηκε 1,33% στις 446 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 1,79% στις 7.536 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη κινήθηκε υψηλότερα 1,75% στις 15.195 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε κέρδη 1,42% στις 7.112 μονάδες.

Η μετοχή της Credit Suisse ενισχύθηκε 4,2% και η μετοχή της UBS κινήθηκε υψηλότερα για δεύτερη μέρα, τούτη τη φορά σχεδόν 12%.

Νωρίτερα, σε υποβάθμιση των προοπτικών της UBS προχώρησε η Moody’s μετά από παρόμοια κίνηση από την S&P την Δευτέρα.

Η Moody's επεσήμανε τις «σημαντικές» προκλήσεις που αντιμετωπίζει η UBS. Αυτές περιλαμβάνουν την «ανάγκη διατήρησης του βασικού προσωπικού της [Credit Suisse] όσο η συναλλαγή βρίσκεται σε εξέλιξη, την ανάγκη να ελαχιστοποιηθεί η απώλεια αλληλεπικαλυπτόμενων πελατών στις ελβετικές τραπεζικές δραστηριότητές της και τη διαχείριση περιουσίας».

Στο μεταξύ, η εποχικά προσαρμοσμένη παραγωγή στον κατασκευαστικό τομέα στην ευρωζώνη αυξήθηκε κατά 3,9% σε μηνιαία βάση τον Ιανουάριο, σύμφωνα με την έκθεση που δημοσίευσε η Eurostat σήμερα Τρίτη. Σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ποσοστό ήταν επίσης αυξημένο κατά 3,5%.

Σε ετήσια βάση, η κατασκευαστική παραγωγή σημείωσε άνοδο 0,9% στη ζώνη του ευρώ και 1,4% στο μπλοκ.

Στην αγορά εμπορευμάτων, τo αργό WTI ενισχύεται 1,2% στα 68,48 δολάρια ανά βαρέλι ενώ ο χρυσός σημειώνει πτώση 1,9% στα 1.944 δολ./oz.

Παράλληλα, το ευρώ κινείται υψηλότερα 0,5% σε σχέση με το δολάριο στο 1,0773 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v