Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συγκρατημένη άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Θετικό πρόσημο στις ευρωαγορές παρά τις πιέσεις στις τράπεζες. Πτώση 4,6% για Credit Suisse και 3,4% για UBS. Επιστρέφει πάνω από τα 70 δολ. το πετρέλαιο. Ενισχύεται το ευρώ.

Άνοδος στις ευρωαγορές με τους επενδυτές να έχουν στρέψει την προσοχή τους στη συνεδρίαση της Fed.

Η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ καλείται να αποφασίσει αν θα προχωρήσει σε αύξηση επιτοκίων (οι περισσότεροι αναλυτές ποντάρουν σε αύξηση 25 μονάδων βάσης) εν μέσω ανησυχιών για τον πληθωρισμό και τις πρόσφατες τραπεζικές αναταράξεις.

Ο ευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,15% στις 447 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 0,4% στις 7.566 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη κινήθηκε υψηλότερα 0,14% στις 15.216 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε κέρδη 0,26% στις 7.131 μονάδες.

Από πλευράς τραπεζικών μετοχών, η Credit Suisse υποχώρησε 4,6% μετά από άνοδο 4,2% την Τρίτη και η UBS κινήθηκε χαμηλότερα 3,4%. Ο τραπεζικός δείκτης μετά από έντονες διακυμάνσεις, τελικά έκλεισε με πτώση 0,2%

«Οι αυξήσεις των επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας μόλις αρχίζουν να έχουν αποτέλεσμα στην οικονομία, αλλά o αντίκτυπός τους μπορεί να γίνει ισχυρότερος ως αποτέλεσμα της τραπεζικής αναταραχής», δήλωσε την Τετάρτη, η πρόεδρος της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Bundesbank, Joachim Nagel, δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν έχει τελειώσει με τις αυξήσεις των επιτοκίων, σύμφωνα με συνέντευξή του στους Financial Times. «Υπάρχει ακόμα δρόμος, αλλά πλησιάζουμε σε περιοριστικά εδάφη», είπε ο Nagel.

Στο μεταξύ, ανοδικά κινήθηκε ο πληθωρισμός τον Φεβρουάριο στη Μεγάλη Βρετανία, μετά από τρεις μήνες πτώσης. Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή ανήλθε στο 10,4% από 10,1% τον Ιανουάριο. Οι αναλυτές ανέμεναν πτώση του πληθωρισμού στο 9,9%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, τo αργό WTI ενισχύεται 1,4% στα 70,65 δολάρια ανά βαρέλι και ο χρυσός σημειώνει άνοδο 0,6% στα 1.952 δολ./oz.

Παράλληλα, το ευρώ κινείται υψηλότερα 0,2% σε σχέση με το δολάριο στο 1,0796 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v