Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επέστρεψαν οι αγοραστές στις ευρωαγορές

Άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με ώθηση από τις τραπεζικές μετοχές. «Άλμα» 6,3% για τη Deutsche Bank. Επέστρεψε πάνω από τα 70 δολ. το πετρέλαιο WTI. Πιέσεις για τον χρυσό.

Κέρδη στις ευρωαγορές μετά το sell off της Παρασκευής που προκάλεσαν οι μαζικές ρευστοποιήσεις στην μετοχή της Deutsche Bank.

Σήμερα, ο ευρωπαικός τραπεζικός δείκτης κινήθηκε ανοδικά 1,5% με την μετοχή της Deutsche Bank να κερδίζει 6,3% μετά από «βουτιά» 8,5% την Παρασκευή. Αντίστοιχα, η μετοχή της UBS ενισχύθηκε 1%, της Societe Generale 0,3% και της BNP Paribas 2,6%.

Νωρίτερα, ανακοινώθηκε ότι, η First Citizens BancShares συμφώνησε να εξαγοράσει τη Silicon Valley Bank, μετά την κατάρρευσή της στις αρχές του μήνα.

Ο ευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύθηκε 1,05 % στις 444 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 0,9% στις 7.471 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη κινήθηκε υψηλότερα 1,14% στις 15.127 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε κέρδη 0,90% στις 7.078 μονάδες.

Στο μεταξύ, άνοδο σημείωσε το ηθικό των επιχειρηματιών στη Γερμανία τον Μάρτιο. Το Ινστιτούτο Ifo ενημέρωσε ότι ο δείκτης του επιχειρηματικού κλίματος ανέβηκε στο 93,3, από 91,1 τον Φεβρουάριο. Δημοσκόπηση του Reuters σε αναλυτές είχε δείξει ότι η μέτρηση του Μαρτίου θα ήταν 91,0 μονάδες.

Παράλληλα, η αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση είχε αντίκτυπο στη βρετανική οικονομία ισοδύναμο με την πανδημία, μειώνοντας την παραγωγή κατά περίπου 4%, δήλωσε στο BBC ο πρόεδρος του Γραφείου Προϋπολογισμού (OBR).

«Το σοκ για την οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου είναι αντίστοιχο άλλων σοκ που έχουμε δει από την πανδημία ή την ενεργειακή κρίση», δήλωσε ο Ρίτσαρντ Χιουζ, «με ίδιο αντίκτυπο σε ποσοστιαίες μονάδες σε πέντε ή δέκα χρόνια».

Στην αγορά εμπορευμάτων, τo αργό WTI ενισχύεται 2,2% στα 70,89 δολάρια ανά βαρέλι ενώ ο χρυσός σημειώνει πτώση 1,3% στα 1.958 δολ./oz.

Επιπλέον, το ευρώ κινείται υψηλότερα 0,2% σε σχέση με το δολάριο στο 1,0784 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v