Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ριμπάουντ για τις ευρωτράπεζες, στο πράσινο οι αγορές

Ο τραπεζικός δείκτης ενισχύεται 1,5%. Η μετοχή της Credit Suisse κινείται θετικά 1,4% και της Deutsche 4,5%. Η Φρανκφούρτη ανοδικά 1,5%, το Λονδίνο 1%. Η συμφωνία εξαγοράς της Silicon Valley Bank φέρνει ηρεμία.

Ριμπάουντ για τις ευρωτράπεζες, στο πράσινο οι αγορές

Θετικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές την πρώτη μέρα της εβδομάδας, με τις τράπεζες της περιοχής να βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Ο τραπεζικός δείκτης ενισχύεται 1,5%. Η Φρανκφούρτη κινείται ανοδικά 1,5%, το Λονδνίνο 1%, το Παρίσι 1,2%, η Μαδρίτη 1,5% όπως και το Μιλάνο.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το αμερικανικό αργό κερδίζει 77 σεντς, στα 70,03 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με ίδια άνοδο βρίσκεται στα $75,78.

Ο Ammar Al Khudairy, πρόεδρος της Eθνικής Τράπεζας της Σαουδικής Αραβίας του μεγαλύτερου μετόχου της Credit Suisse ανακοίνωσε την παραίτησή του. Ηταν ο άνθρωπος που άναψε τη σπίθα που έκαψε τον ελβετικό όμιλο. Η μετοχή της Credit Suisse κινείται θετικά κατά 1,4%.

Η First Citizens BancShares συμφώνησε να εξαγοράσει τη Silicon Valley Bank, μετά την κατάρρευσή της στις αρχές του μήνα.

Oπως μεταδίδει το Bloomberg, η τράπεζα με έδρα το Raleigh της Βόρειας Καρολίνας προχώρησε σε συμφωνία αγοράς για όλες τις καταθέσεις και τα δάνεια της SVB, σύμφωνα με δήλωση της Ομοσπονδιακής Αρχής Εγγύησης Καταθέσεων (Federal Deposit Insurance Corp - FDIC). 

Υπενθυμίζεται ότι η Silicon Valley Bank έγινε η μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα που πτώχευσε εδώ και πάνω από μια δεκαετία, καταρρέοντας σε λιγότερο από 48 ώρες μετά την εγκατάλειψη ενός σχεδίου για  συγκέντρωση κεφαλαίων. 

Την περασμένη Παρασκευή, η Deutsche Bank είδε ένα ξεπούλημα των μετοχών της που είναι εισηγμένες στο αμερικανικό χρηματιστήριο μετά την άνοδο των CDS, μια μορφή ασφάλισης για τους κατόχους ομολόγων σε περίπτωση χρεοκοπίας, εντείνοντας τους συνεχείς φόβους μετάδοσης από την αναταραχή που παρατηρείται στον τραπεζικό τομέα. Σήμερα η μετοχή της ενισχύεται 4,5%.

Οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού ήταν μικτές κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να αξιολογούν τον αντίκτυπο των τραπεζικών προβλημάτων στις ΗΠΑ και την Ευρώπη. 

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v