Ηπια οι ευρωαγορές, νευρικότητα για τράπεζες

Η Φρανκφούρτη σταθερή, το Λονδίνο επίσης, το Παρίσι ενισχύεται 0,3%, το Μιλάνο 0,2% ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κατά 0,1%.

Ηπια οι ευρωαγορές, νευρικότητα για τράπεζες

Μικρές μεταβολές για τις ευρωπαϊκές αγορές, με τις ανησυχίες για τον παγκόσμιο τραπεζικό τομέα να εξακολουθούν να επισκιάζουν το κλίμα. Η Φρανκφούρτη σταθερή, το Λονδίνο επίσης, το Παρίσι ενισχύεται 0,3%, το Μιλάνο 0,2% ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κατά 0,1%.

Στη συνεδρίαση της Τετάρτης στις ΗΠΑ, οι μετοχές της περιφερειακής τράπεζας First Republic υποχώρησαν σχεδόν 30%, καθώς οι επενδυτές συνέχισαν να ανησυχούν για την υγεία της τράπεζας. Αυτή η κίνηση της μετοχής ήρθε μετά από παρόμοιες βουτιές στην προηγούμενη συνεδρίαση. Τη Δευτέρα, η τράπεζα δήλωσε ότι οι καταθέσεις μειώθηκαν κατά 40% στα 104,5 δισ. δολάρια το πρώτο τρίμηνο.

Στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, καθαρά κέρδη 1,158 δισεκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε η Deutsche Bank για το πρώτο τρίμηνο.

Οπως μεταδίδει το CNBC, τα καθαρά κέρδη που αποδίδονται στους μετόχους ήταν άνετα πάνω από την πρόβλεψη των 864,54 εκατομμυρίων ευρώ που προέκυψε από δημοσκόπηση του Reuters σε αναλυτές, από 1,06 δισεκατομμύρια ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Αυτό σηματοδότησε το 11ο διαδοχικό τρίμηνο κερδών για τη γερμανική τράπεζα μετά την ολοκλήρωση ενός σαρωτικού σχεδίου αναδιάρθρωσης που ξεκίνησε το 2019 με στόχο τη μείωση του κόστους και τη βελτίωση της κερδοφορίας.

Καθαρά κέρδη 1,78 δισεκατομμυρίων λιρών ανακοίνωσε η Barclays για το πρώτο τρίμηνο, ξεπερνώντας τις προσδοκίες και σημειώνοντας άνοδο 27% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Dημοσκόπηση του Reuters σε αναλυτές προέβλεπε καθαρά κέρδη στα 1,432 δισ. στερλίνες.

Επιστροφή σε αύξηση εσόδων μετά από τρία τρίμηνα πτώσης ανακοίνωσε η μητρική του Facebook, Meta, ανεβάζοντας τις μετοχές της κατά 12% και ανοίγοντας το δρόμο για να προχωρήσει σε ένα μεγάλο στοίχημα στην τεχνητή νοημοσύνη.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, η μητρική των Facebook, Instagram και WhatsApp, πρόσθεσε περισσότερα από 50 δισεκατομμύρια δολάρια στην κεφαλαιοποίησή της στις μετασυνεδριακές συναλλαγές της Wall, μετά τα κέρδη της Τετάρτης που έδειξαν σημάδια ανάκαμψης στη διαφημιστική της δραστηριότητα.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v