Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικά οι ευρωαγορές με το επίκεντρο σε ΗΠΑ και Γερμανία

Η Φρανκφούρτη υποχωρεί 0,1%, το Λονδίνο χάνει 0,2%, το Παρίσι 0,3%, το Μιλάνο 0,2%, ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 παραμένει αμετάβλητος.

Αρνητικά οι ευρωαγορές με το επίκεντρο σε ΗΠΑ και Γερμανία

Καθοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, μετά και το αρνητικό κλίμα που παρατηρήθηκε χθες στον απόηχο των συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεων για την αύξηση του ανώτατου ορίου του χρέους των ΗΠΑ.

Ο οίκος αξιολόγησης Fitch Rating υποβάθμισε χθες Τετάρτη σε «αρνητική» την προοπτική του μακροπρόθεσμου αξιόχρεου των ΗΠΑ, το οποίο τοποθετεί στη βαθμίδα AAA, την υψηλότερη δυνατή, εξαιτίας του κινδύνου η χώρα να κηρύξει στάση πληρωμών. Ωστόσο, η Fitch είπε ότι αναμένει ακόμη να βρεθεί λύση, καθώς συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για το ανώτατο όριο του χρέους των ΗΠΑ.

Σε ύφεση μπήκε η Γερμανία τον χειμώνα, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, σβήνοντας τις ελπίδες ότι η κορυφαία οικονομία της Ευρώπης θα μπορούσε να ξεφύγει από μια τέτοια μοίρα παρά τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η παραγωγή του πρώτου τριμήνου συρρικνώθηκε κατά 0,3% σε σχέση με τους προηγούμενους τρεις μήνες μετά από πτώση 0,5% μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη η στατιστική υπηρεσία. Η αρχική της εκτίμηση τον περασμένο μήνα, ήταν ότι είχε μείνει στάσιμη.

Η Φρανκφούρτη υποχωρεί 0,1% στις 15.822 μονάδες, το Λονδίνο χάνει 0,2% στις 7.605 μονάδες, το Παρίσι 0,3% και στις 7.231 μονάδες, το Μιλάνο 0,2% στις 26.461 μονάδες, ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 παραμένει αμετάβλητος στις 457 μονάδες.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v