Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιμένουν πτωτικά οι ευρωαγορές

Συγκρατημένες απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με τον DAX 30 να σημειώνει τέταρτη σερί πτώση από τα ιστορικά υψηλά. Σε ύφεση η γερμανική οικονομία. «Βουτιά» 4% για το πετρέλαιο.

Απώλειες στις ευρωαγορές με το βλέμμα των επενδυτών να βρίσκεται στραμμένο στις διαπραγματεύσεις για το χρέος στις ΗΠΑ και στην γερμανική οικονομία που γύρισε σε ύφεση.

Νωρίτερα ο οίκος αξιολόγησης Fitch Rating υποβάθμισε σε «αρνητική» την προοπτική του μακροπρόθεσμου αξιόχρεου των ΗΠΑ, το οποίο τοποθετεί στη βαθμίδα AAA, την υψηλότερη δυνατή, εξαιτίας του κινδύνου η χώρα να κηρύξει στάση πληρωμών.

Στο μεταξύ, σε ύφεση μπήκε η Γερμανία τον χειμώνα, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, σβήνοντας τις ελπίδες ότι η κορυφαία οικονομία της Ευρώπης θα μπορούσε να ξεφύγει από μια τέτοια μοίρα παρά τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η παραγωγή του πρώτου τριμήνου συρρικνώθηκε κατά 0,3% σε σχέση με τους προηγούμενους τρεις μήνες μετά από πτώση 0,5% μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη η στατιστική υπηρεσία. Η αρχική της εκτίμηση τον περασμένο μήνα, ήταν ότι είχε μείνει στάσιμη.

Ο ευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχώρησε 0,32% στις 456 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε πτώση 0,74% στις 7.570 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη κινήθηκε χαμηλότερα 0,31% στις 15.793 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε απώλειες 0,33% στις 7.229 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου «βουλιάζει» 4% στα 71,34 δολ. ανά βαρέλι και ο χρυσός υποχωρεί 1% στα 1.945 δολ./oz.

Παράλληλα, το ευρώ κινείται χαμηλότερα 0,3% σε σχέση με το δολάριο στο 1,0722 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v