Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο πράσινο τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,3%, το Λονδίνο 0,4%, το Παρίσι επίσης, η Μαδρίτη 0,1% και το Μιλάνο 0,4%.

Στο πράσινο τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Θετικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι συνομιλίες για την αύξηση του ανώτατου ορίου του χρέους των ΗΠΑ έφτασαν στην κρίσιμη τελευταία τους εβδομάδα. 

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακάρθι αναμένεται να συμφωνήσουν σε αύξηση του ορίου δανεισμού για δύο χρόνια.

Ο δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε 2% αυτή την εβδομάδα, στο χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές Απριλίου.

Οι τεχνολογικές μετοχές ενισχύθηκαν την Πέμπτη από τα ισχυρά αποτελέσματα της Nvidia, με την ολλανδική εταιρεία κατασκευής μηχανών τσιπ ASML να ολοκληρώνει τη μέρα σχεδόν 5% υψηλότερα και τον Nasdaq Composite να κάνει ράλι 1,7%.

Οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού σημείωσαν ως επί το πλείστον θετική δυναμική την Παρασκευή, αν και οι αγορές της ηπειρωτικής Κίνας ήταν χαμηλότερα.

Τα futures της Wall κινούνται σταθεροποιητικά, καθώς οι επενδυτές παρακολούν τις συζητήσεις για το ανώτατο όριο του χρέους και περιμένουν να δημοσιοποιηθούν στοιχεία για τις προσωπικές καταναλωτικές δαπάνες, το προσωπικό εισόδημα, τις καταναλωτικές δαπάνες και τα διαρκή αγαθά.

Κατά 0,5% ενισχύθηκε ο τζίρος στο βρετανικό λιανεμπόριο τον Απρίλιο σε μηνιαία βάση, σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει ότι ο όγκος των πωλήσεων θα αυξανόταν κατά 0,3%.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v