Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επέστρεψαν οι αγοραστές στις ευρωαγορές

Κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με τον DAX 30 να ανακάμπτει μετά από τέσσερις σερί πτώσεις. Υποχωρεί το ευρώ.

Άνοδος στις ευρωαγορές με τους επενδυτές να αισιοδοξούν σε συμφωνία για την αύξηση του ορίου χρέους στις ΗΠΑ.

Ο ευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύθηκε 1,15% στις 461 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 0,74% στις 7.627 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη κινήθηκε υψηλότερα 1,20% στις 15.983 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε κέρδη 1,24% στις 7.319 μονάδες.

«Η πτώση των τιμών της ενέργειας θα μειώσει τον δομικό πληθωρισμό στη ζώνη του ευρώ ενώ η ταχεία αύξηση των μισθών δεν ασκεί αδικαιολόγητη πίεση στις τιμές», δήλωσε νωρίτερα ο επικεφαλής οικονομολόγος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Φίλιπ Λέιν.

Οπως θυμίζει το Reuters, ο πληθωρισμός ήταν επίμονα υψηλός για σχεδόν δύο χρόνια και ορισμένοι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής προειδοποιούσαν ότι ο υποκείμενος πληθωρισμός κινδύνευε να κολλήσει πάνω από τον στόχο του 2% της ΕΚΤ.

Στο μεταξύ, κατά 0,5% ενισχύθηκε ο τζίρος στο βρετανικό λιανεμπόριο τον Απρίλιο σε μηνιαία βάση, σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας.

Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει ότι ο όγκος των πωλήσεων θα αυξανόταν κατά 0,3%.

Ο τζίρος των λιανικών πωλήσεων τον Απρίλιο ήταν 3,0% χαμηλότερος από πέρυσι. Η δημοσκόπηση του Reuters είχε δείξει πτώση 2,8% σε ετήσια βάση.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ενισχύεται 1,2% στα 72,72 δολ. ανά βαρέλι ενώ ο χρυσός υποχωρεί 0,1% στα 1.941 δολ./oz.

Παράλληλα, το ευρώ κινείται χαμηλότερα 0,2% σε σχέση με το δολάριο στο 1,0709 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v