Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απώλειες στις ευρωαγορές με το βλέμμα σε Κίνα και ΗΠΑ

Η Φρανκφούρτη χάνει 0,5%, το Λονδίνο επίσης, όπως και το Παρίσι. Η Μαδρίτη 0,1% και το Μιλάνο 0,5%.

Απώλειες στις ευρωαγορές με το βλέμμα σε Κίνα και ΗΠΑ

Καθοδικά κινούται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αν και μαζεύεται η πτώση, με την προσοχή στο ανώτατο όριο χρέους των ΗΠΑ και την αύξησή του πριν από την προθεσμία της 5ης Ιουνίου. Στο επίκεντρο επίσης η αδύναμη εικόνα της κινεζικής μεταποίησης και τα πιο ήπια στοιχεία πληθωρισμού που δημοσιεύει σταδιακά η ευρωζώνη. Η Φρανκφούρτη χάνει 0,5%,τ το Λονδίνο επίσης, όπως και το Παρίσι. Η Μαδρίτη 0,1% και το Μιλάνο 0,5%.

Μετά την ψήφιση μιας βασικής διαδικαστικής ψηφοφορίας στην Επιτροπή Κανονισμών της Βουλής την Τρίτη, ο Νόμος για τη Δημοσιονομική Ευθύνη έχει προγραμματιστεί να τεθεί σε ψηφοφορία στη Βουλή όπου την πλειοψηφία έχουν οι Ρεπουμπλικανοί γύρω στις 3:30 μετά τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδος σήμερα.

Στη συνέχεια, πρέπει να περάσει από τη Γερουσία που ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς πριν από τη Δευτέρα, προθεσμια που το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ προβλέπει ότι δεν θα έχει αρκετά χρήματα για να καλύψει τις υποχρεώσεις του για το χρέος.

Στο μέτωπο των δεδομένων, περισσότερο από το αναμενόμενο υποχώρησε ο πληθωρισμός στη Γαλλία, φτάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο του τελευταίου έτους και ενισχύοντας τους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που λένε ότι οι αυξήσεις των επιτοκίων μπορούν σύντομα να σταματήσουν.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, ο ετήσιος πληθωρισμός στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης κατέβασε ταχύτηα στο 6% τον Μάιο από 6,9% τον Απρίλιο, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα Τετάρτη. Η ετήσια άνοδος των τιμών είναι μικρότερη από το 6,4% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του πρακτορείου.

Στο επίκεντρο η εργοστασιακή δραστηριότητα της Κίνας η οποία συρρικνώθηκε για δεύτερο διαδοχικό μήνα, ενώ και η ανάπτυξη στον τομέα των υπηρεσιών επιβραδύνθηκε, αυξάνοντας τις ενδείξεις αδυναμίας ανάκαμψης μετά την πανδημία στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, ο επίσημος δείκτης υπευθύνων αγορών της μεταποιητικής βιομηχανίας (ΡΜΙ) διαμορφώθηκε στο 48,8 τον Μάιο, σε σύγκριση με 49,2 τον Απρίλιο, σύμφωνα με το Εθνικό Γραφείο Στατιστικής.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v