Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο πράσινο τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,5%, το Λονδίνο 0,3%, το Παρίσι 0,9%, η Μαδρίτη επίσης, ενώ το Μιλάνο κατά 1,1%. Στη Γερουσία πρέπει να περάσει το νομοσχέδιο για την αύξηση του ορίου χρέους των ΗΠΑ, μετά την έγκρισή του από τη Βουλή.

Στο πράσινο τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Με το... «δράμα» της αύξησης του ανώτατου ορίου του χρέους των ΗΠΑ να βρίσκεται στα τελευταία στάδια, τα πιο μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινούνται ανοδικά σήμερα Πέμπτη. Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,5%, το Λονδίνο 0,3%, το Παρίσι 0,9%, η Μαδρίτη επίσης, ενώ το Μιλάνο κατά 1,1%.

Το νομοσχέδιο για την αύξηση του ορίου χρέους των ΗΠΑ και του ανώτατου ορίου των κρατικών δαπανών πέρασε με 314-117 ψήφους υπέρ στη Βουλή των Αντιπροσώπων αργά την Τετάρτη. Πρέπει πλέον να περάσει από τη Γερουσία που ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς εντός 48 ωρών, πριν από την προθεσμία της 5ης Ιουνίου για την αποφυγή πιθανής χρεοκοπίας.

Μετά από εβδομάδες πολιτικής διαμάχης που επιβάρυνε τις αγορές αλλά δεν πυροδότησε ευρύ πανικό, η συμφωνία θεωρείται πάντα το πιο πιθανό αποτέλεσμα.

Ο Μάιος ήταν επίσης αξιοσημείωτος για το ράλι των μετοχών τεχνολογίας. Τα καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα από την αμερικανική εταιρεία παραγωγής τσιπ Nvidia έκαναν για λίγο την εταιρεία να ξεπερνά σε κεφαλαιοποίηση το 1 τρισ. δολάρια και οδήγησε τον δείκτη Nasdaq Composite σε μηνιαία άνοδο 5,8%. 

Στο μέτωπο των δεδομένων, η μεταποιητική δραστηριότητα της Κίνας αυξήθηκε ελαφρά τον Μάιο, σύμφωνα με μια ιδιωτική έρευνα. Η είδηση είναι μία αναπάντεχη βελτίωση που έρχεται σε αντίθεση με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν χθες και που έδειχναν πτώση της παραγωγής εργοστασίων τον περασμένο μήνα.

Οι λιανικές πωλήσεις στη Γερμανία αυξήθηκαν λιγότερο από το αναμενόμενο τον Απρίλιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα Πέμπτη.

Στην υπόλοιπη ειδησεογραφία, πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου είναι και πάλι ο Έλον Μασκ, σύμφωνα με τα updated στοιχεία του Bloomberg Billionaires Index.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v