Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικές κινήσεις στις ευρωαγορές

Η Φρανκφούρτη χάνει 0,5%, το Λονδίνο 0,1%, το Παρίσι 0,2%, η Μαδρίτη επίσης, ενώ το Μιλάνο 0,3%.

Αρνητικές κινήσεις στις ευρωαγορές

Καθοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές παραμένουν ανήσυχοι για τις οικονομικές προοπτικές. Ο δείκτης αναφοράς Stoxx 600 έκλεισε 1% χαμηλότερα τη Δευτέρα, με όλους σχεδόν τους τομείς σε αρνητικό έδαφος. Στις σημερινές συναλλαγές, η Φρανκφούρτη χάνει 0,5%, το Λονδίνο 0,1%, το Παρίσι 0,2%, η Μαδρίτη επίσης, ενώ το Μιλάνο 0,3%.

Οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού διαπραγματεύτηκαν μικτές κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς οι επενδυτές αφομοίωσαν την απόφαση της κεντρικής τράπεζας της Κίνας να μειώσει το επιτόκιο των δανείων ενός και πέντε ετών.

Οι αμερικανικές αγορές παρέμειναν κλειστές λόγω αργία χθες Δευτέρα, αλλά τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των μετοχών σημείωσαν πτώση κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς οι επενδυτές προσβλέπουν σε πιο μικρή εβδομάδα trading.

Στο μέτωπο των ευρωπαϊκών δεδομένων, οι τιμές παραγωγού στη Γερμανία αυξήθηκαν τον Μάιο σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα Τρίτη. 

Οπως μεταδίδει το Reuters, οι τιμές παραγωγού των βιομηχανικών προϊόντων αυξήθηκαν κατά 1,0% σε σύγκριση με τον Μάιο του 2022. Δημοσκόπηση είχε δείξει άνοδο 1,7% σε ετήσια βάση. Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, οι τιμές μειώθηκαν κατά 1,4%, έναντι πρόβλεψης για πτώση 0,7%.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v