Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χειροκροτούν οι ευρωαγορές τη σύνοδο κορυφής

Οι ευρωαγορές χαιρετίζουν το αποτέλεσμα της συνόδου κορυφής και ενισχύονται αισθητά, μετά από μια συνεδρίαση μεταβλητότητας εν αναμονή της κατάληξης της "κρισιμότερης ημέρας" στην ιστορία της ευρωζώνης.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια χαιρετίζουν το αποτέλεσμα της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής και ενισχύονται αισθητά, έπειτα από μία συνεδρίαση μεταβλητότητας, εν αναμονή της κατάληξης της "κρισιμότερης ημέρας" στην ιστορία της ευρωζώνης.

Τα μεγαλυτερα κέρδη απολαμβάνουν οι τράπεζες.

Οι ευρωαγορές άνοιξαν με θετικά πρόσημα, μετά τη γνωστοποίηση ότι η κ. Μέρκελ και ο κ. Σαρκοζί κατέληξαν σε κοινή θέση σε ό,τι αφορά το δεύτερο πακέτο στήριξης της Ελλάδας.

Ωστόσο, οι δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων ότι είναι υπαρκτή η πιθανότητα επιλεκτικής χρεοκοπίας της χώρας οδήγησαν στο κόκκινο τις περισσότερες ευρωαγορές, καθώς εντείνονταν οι ανησυχίες για τις επιπτώσεις που θα έχει ένα τέτοιο ενδεχόμενο στον τραπεζικό κλάδο.

Στη συνέχεια, πάντως, και ενώ άρχισαν να έρχονται ειδήσεις από την κρίσιμη σύνοδο κορυφής, και μετά την κυκλοφορία του προσχεδίου του κοινού ανακοινωθέντος, τα κέρδη κυριαρχούν.

Ο δείκτης FTSE του Λονδίνου ενισχύεται 0,51%, στις 5.887 μονάδες, ο DAX της Φρανκφούρτης κατά 0,55%, στις 7.261 μονάδες, ενώ κέρδη της τάξεως του 0,79% καταγράφει ο δείκτης CAC του Παρισιού.

Στην Ιταλία, ο FTMIB, που υποχωρούσε πάνω από 1% πριν από τη σύνοδο, ενισχύεται αυτήν την ώρα 1,9%, ενώ τα χρηματιστήρια της Ισπανίας και της Πορτογαλίας αποκομίζουν κέρδη 2% και 0,5% αντιστοίχως.

Οι τράπεζες εξακολουθούν να έχουν την καλύτερη εμφάνιση μεταξύ των κλαδικών δεικτών των ευρωαγορών. Η Commerzbank ενισχύεται 3,7% και η Societe Generale 2%.

Κατά τα λοιπά, η Alcatel-Lucent ακολουθεί την Ericsson και υποχωρεί 5%.

Επίσης, η AstraZeneca ενισχύεται 3,5% μετά την έγκριση της FDA για το σκεύασμα Brilinta.

Η Remy Cointreau κερδίζει 4,3% μετά την ανακοίνωση αύξησης 16% στις πωλήσεις.

Την ίδια ώρα, το δολάριο σημειώνει άνοδο έναντι των υπόλοιπων νομισμάτων και η ισοτιμία ευρώ - δολαρίου υποχωρεί στο 1,4155 δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v