Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευρωαγορές: "Αρέσουν" οι αποφάσεις

Κλίμα αισιοδοξίας φαίνεται να δημιουργούν στις ευρωπαϊκές αγορές οι αποφάσεις της χθεσινής Συνόδου Κορυφής. Υποχωρούν τα spreads της ευρωπεριφέρειας, ενισχύεται το ευρώ έναντι δολαρίου και φράγκου.

Κλίμα αισιοδοξίας φαίνεται να δημιουργεί στις ευρωπαϊκές αγορές η χθεσινή απόφαση για νέο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας και διεύρυνση των δυνατοτήτων του ταμείου διάσωσης προκειμένου να αποτραπεί η μετάδοση της κρίσης στην περιοχή. Την ίδια ώρα, σημαντική άνοδο καταγράφει το ευρώ έναντι του δολαρίου, ενώ σε χαμηλότερο επίπεδο κινούνται τα spreads της ευρωπεριφέρειας.

Τα σημαντικότερα κέρδη καταγράφουν οι μετοχές των τραπεζών, οι οποίες πλήττονται το τελευταίο διάστημα από την κρίση χρέους.

Ο δείκτης FTSE του Λονδίνου ενισχύεται κατά 0,66% στις 5.938 μονάδες, ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης κατά 0,69% στις 7.340 μονάδες και ο δείκτης CAC του Παρισιού κατά 0,83% στις 3.848 μονάδες.

Κέρδη 1,5% για τον ισπανικό δείκτη IBEX στις 10.167 μονάδες, 1,3% για τον πορτογαλικό PSI στις 7.066 μονάδες και 1,5% για τον ιταλικό FTMIB στις 19.786 μονάδες.

Σε υψηλό δύο εβδομάδων κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται αυτήν την ώρα στο 1,4430 δολάριο. Το ευρώ ενισχύεται και έναντι του ελβετικού φράγκου (στο 1,765 ελβετικό φράγκο περίπου). Την ίδια ώρα, το δολάριο υποχώρησε σε χαμηλό τεσσάρων μηνών έναντι του γεν (στα 78,22 γεν), για να ανακάμψει λίγο αργότερα στα 78,58 γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v