Εταιρικά αποτελέσματα στήριξαν τις ευρωαγορές

Με την πολιτική σκηνή της ευρωζώνης να «βράζει», τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια βίωσαν άλλη μια συνεδρίαση μεταβλητότητας και νευρικότητας. Στήριξη από επιχειρηματικά αποτελέσματα.

Με την πολιτική σκηνή της ευρωζώνης να «βράζει» μέσα στην διαδικασία αλλαγής της εξουσίας σε Ρώμη και Αθήνα, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια βίωσαν άλλη μια συνεδρίαση μεταβλητότητας και νευρικότητας.

Τα πρόσημα κατέγραψαν εύρωστη άνοδο στο μεγαλύτερο διάστημα της συνεδρίασης, υποκινούμενα κυρίως από την ευνοϊκή επίδραση επιχειρηματικών ανακοινώσεων αποτελεσμάτων τριμήνου από μεγάλες επιχειρήσεις της Ευρώπης, όπως η Nobel Biocare (+5%), η Vodafone Group (+3%) καθώς και η τράπεζα Societe Generale (+9%), που αποκόμισε τα μεγαλύτερα κέρδη μεταξύ των επιχειρήσεων του Stoxx 600.

Ωστόσο, οι δραματικές πολιτικές εξελίξεις στις χώρες που πλήττονται από την κρίση χρεών της ευρωζώνης, εν μέσω κρίσιμης ψηφοφορίας στο κοινοβούλιο της Ρώμης, συντήρησαν την νευρικότητα.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός κατόρθωσε να εξασφαλίσει την ψήφο της βουλής για τον απολογισμό 2010, αλλά μόνο χάρη στην αποχή της αντιπολίτευσης και με μειωμένη πλειοψηφία.
Καθώς οι επενδυτές περίμεναν πιο δραστικές εξελίξεις, επικράτησε απογοήτευση μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας και τα κέρδη των βασικών δεικτών περιορίστηκαν αισθητά.

Τελικώς, ο δείκτης FTSE έκλεισε 1,03% υψηλότερα στις 5.567 μονάδες, ο DAX 0,55% στις 5.961 μονάδες, ενώ ο CAC 1,28% στις 3.143 μονάδες. Ο δείκτης Mib στο Μιλάνο έκλεισε με άνοδο 0,74%, ενώ νωρίτερα κέρδιζε έως 2,5% αναμένοντας την «έξοδο» του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v