Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Άλμα» 2,2% για το γεν έναντι του δολαρίου

Ανοδικά κινείται το γεν έναντι των υπολοίπων νομισμάτων καθώς θεωρείται "ασφαλές καταφύγιο" για τους επενδυτές σε περιόδους αβεβαιότητας. Από το χαμηλό δύο ετών ανακάμπτει το ευρώ έναντι του δολαρίου.

Τη μεγαλύτερη άνοδο των τελευταίων 18 μηνών σημειώνει το γεν έναντι του δολαρίου καθώς οι επενδυτές στρέφονται σε τοποθετήσεις περιορισμένου ρίσκου εξαιτίας των ισχυρών πιέσεων στα διεθνή χρηματιστήρια.

Το ιαπωνικό νόμισμα ενισχύεται και έναντι του ευρώ καθώς η Κίνα υιοθετεί αυστηρότερους κανόνες στη διάθεση ρευστότητας στην αγορά (τραπεζικά δάνεια) γεγονός που προκαλεί ανησυχίες για την παγκόσμια ανάπτυξη.

Επιπλέον το δολάριο υποχωρεί από το υψηλό δύο ετών έναντι του ευρώ.

Όπως αναφέρει ο αναλυτής της Morgan Stanley, Ian Stannard, «στις αγορές υπάρχει εμφανής διάθεση για περιορισμό του επενδυτικού ρίσκου».

Το ιαπωνικό νόμισμα ενισχύεται 2,2% σε σχέση με το δολάριο με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 118,08 γεν, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο από τον Ιούνιο του 2013. Χθες το γεν κινήθηκε ανοδικά 0,6%.

Παράλληλα, το γεν σημειώνει άνοδο 1,2% έναντι του ευρώ στα 146,93.

Επιπλέον το δολάριο υποχωρεί 1% σε σχέση με το ευρώ στο 1,2437 αφού πρώτα τη Δευτέρα το αμερικανικό νόμισμα είχε πιάσει υψηλό αντίστοιχο του Αυγούστου 2012 στο 1,2247.

Ο δείκτης δολαρίου του Bloomberg σημειώνει πτώση 0,9% στις 1.110,15 μονάδες.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο δείκτης διακύμανσης νομισμάτων ανήλθε στο 9,54% ήτοι σε υψηλό Σεπτεμβρίου 2013.

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v