Τριήμερο ανοδικό σερί για το γεν έναντι του δολαρίου

Σε ανοδική πορεία παραμένει το γεν έναντι του δολαρίου καθώς οι επενδυτές στρέφονται στην ασφάλεια του ιαπωνικού νομίσματος εξαιτίας της αβεβαιότητας που επικρατεί στις χρηματιστηριακές αγορές.

Ενισχύεται το γεν έναντι του δολαρίου για τρίτη διαδοχική ημέρα καθώς οι ασιατικές χρηματιστηριακές αγορές συνέχισαν και σήμερα πτωτικά με αφορμή την πρόβλεψη για επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας που στρέφει τους επενδυτές στην ασφάλεια του ιαπωνικού νομίσματος.

Ειδικότερα, το γεν κινείται ανοδικά έναντι των περισσοτέρων νομισμάτων, την ώρα που ο δείκτης μεταβλητότητας ισοτιμιών παραμένει κοντά σε υψηλό 15 μηνών. Στον αντίποδα η νορβηγική κορόνα υποχωρεί σε χαμηλό πέντε ετών σε σχέση με το ευρώ καθώς συνεχίζονται οι πιέσεις στην τιμή του πετρελαίου.

«Η ισοτιμία δολαρίου-γεν διορθώνει χαμηλότερα», επισημαίνει ο αναλυτής της BNP Paribas, Phyllis Papadavid. «Όταν τα χρηματιστήρια πιέζονται, τότε μεγαλώνει η ζήτηση για το ιαπωνικό νόμισμα (ασφαλές καταφύγιο)».

Το γεν ενισχύεται 0,5% σε σχέση με το δολάριο με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 119,07. Συνολικά τις τελευταίες τρεις μέρες το ιαπωνικό νόμισμα έχει κινηθεί ανοδικά 1,9% έναντι του δολαρίου.

Επιπλέον το γεν σημειώνει άνοδο 0,4% σε σχέση με το ευρώ στα 147,53.

Το δολάριο υποχωρεί 0,2% έναντι του ευρώ στο 1,2394.

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v