Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά ευρώ και στερλίνα με το βλέμμα στην ΕΚΤ

Η σημερινή συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δεν αναμένεται να δώσει ώθηση στο ευρώ, σημειώνουν οι αναλυτές, καθώς ο Μάριο Ντράγκι μάλλον δεν θα δώσει πολλά στοιχεία για τα επιτόκια.

Ανοδικά ευρώ και στερλίνα με το βλέμμα στην ΕΚΤ

Υψηλότερα κινούνται ευρώ και στερλίνα στο πρωινό trading της Πέμπτης, καθώς οι επενδυτές στρέφουν το ενδιαφέρον τους στη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Η στερλίνα σημειώνει ανοδική κίνηση κατά 0,11%, στο $1,2895 μετά το χαμηλό του $1,2865 της Τετάρτης. Το ευρώ κερδίζει 0,14% σε σχέση με το προηγούμενο κλείσιμο, αλλάζοντας χέρια στο $1,1407. Και τα δύο νομίσματα υποχώρησαν 0,7% την Τετάρτη έναντι του δολαρίου.

Η σημερινή συνεδρίαση της ΕΚΤ δεν αναμένεται να δώσει ώθηση στο ευρώ, σύμφωνα με την Antje Praefcke, αναλύτρια της Commerzbank. «Εάν η αγορά ελπίζει ότι σήμερα θα αποκαλυφθεί πότε ακριβώς η ΕΚΤ εξετάζει να αυξήσει τα επιτόκια, θα απογοητευθεί. Ο πρόεδρος της Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, θα δώσει λίγα στοιχεία γι’ αυτό», προσθέτει.

Ο δείκτης δολαρίου με οριακές αρνητικές διακυμάνσεις, διαμορφώνεται στα 96,32. Το δολάριο σε σχέση με το γεν σχεδόν αμετάβλητο στα 112,28 γεν ανά δολάριο.

Kέρδη μικρότερα του 0,1% για την τουρκική λίρα, με την ισοτιμία να φτάνει στις 5,6979 λίρες ανά δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v