Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλό 18 μηνών υποχωρεί η στερλίνα

Αποσύρει η Τερέζα Μέι την ψηφοφορία για την έγκριση της συμφωνίας του Brexit που επρόκειτο να γίνει αύριο, μετά τις προειδοποιήσεις για καταστροφική ήττα. Στο 1,2661 δολάριο υποχωρεί η βρετανική λίρα.

Σε χαμηλό 18 μηνών υποχωρεί η στερλίνα

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι έχει ακυρώσει την αυριανή ψηφοφορία στο κοινοβούλιο για την έγκριση της συμφωνίας του Brexit, σύμφωνα με ξένα πρακτορεία ειδήσεων. Η κίνηση ήρθε μετά την προειδοποίηση ότι οδηγείτο σε καταστροφική ήττα. Η Ντάουνινγκ Στριτ δεν έχει κάνει μέχρι στιγμής κάποιο σχόλιο.

Το γραφείο της Μέι επέμενε μέχρι σήμερα το πρωί ότι η ψηφοφορία θα γίνει, αλλά η προοπτική μίας ανταρσίας από μέλη του Κοινοβουλίου ανάγκασαν την πρωθυπουργό να το ξανασκεφτεί. 

Η πρωθυπουργός ελπίζει ότι η καθυστέρηση θα της δώσει χρόνο για να εξασφαλίσει μία βελτιωμένη συμφωνία με τις Βρυξέλλες και ότι θα πάει στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της Πέμπτης για να ζητήσει βοήθεια από τα 27 εναπομείναντα κράτη-μέλη της ΕΕ.

Η στερλίνα υποχωρεί 0,55% στο 1,2661 δολάριο, σε χαμηλό 18 μηνών.

Την ίδια ώρα, η βρετανική οικονομία κατέβασε ταχύτητα, τους τρεις μήνες που ολοκληρώθηκαν τον Οκτώβριο. Η ανάπτυξη επιβραδύνθηκε στο 0,4% από την ασυνήθιστη άνοδο κατά 0,6% το τρίτο τρίμηνο της χρονιάς.

Σε σύγκριση με έναν χρόνο νωρίτερα, η ανάπτυξη τον Οκτώβριο διατηρήθηκε στο 1,5% του Σεπτεμβρίου, έναντι εκτιμήσεων για μικρή άνοδο. Σε μηνιαία βάση, το ΑΕΠ αυξήθηκε τον Οκτώβριο κατά 0,1% όπως αναμενόταν.

Κέρδη για το ευρώ 0,2% έναντι του δολαρίου -αλλάζει χέρια στο $1,1424.

Το δολάριο σε σχέση με το γεν αμετάβλητο, στα 112,71 γεν ανά δολάριο, ενώ ο δείκτης δολαρίου με σταθεροποιητικές κινήσεις φτάνει στα 96,65.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v