Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακάμπτει από το χαμηλό 20 μηνών η στερλίνα

Οι επενδυτές περιμένουν ότι θα υπάρξει κάποια σαφήνεια στις εξελίξεις του Brexit και το γεγονός οδηγεί το βρετανικό νόμισμα σε άνοδο σήμερα, κατά 0,5%, με την ισοτιμία στο $1,2625.

Ανακάμπτει από το χαμηλό 20 μηνών η στερλίνα

Ανοδικά κινείται η βρετανική λίρα την Τρίτη μετά το χθεσινό χαμηλό, στο οποίο έφτασε μετά την αναβολή της σημερινής ψηφοφορίας για τη συμφωνία του Brexit στο βρετανικό κοινοβούλιο από την Τερέζα Μέι.

Οι ανησυχίες για καταστροφική ήττα οδήγησαν τη βρετανίδα πρωθυπουργό στη μετάθεση της διαδικασίας για αργότερα.

Την ίδια ώρα, θα συναντηθεί σήμερα με την Ανγκελα Μέρκελ, τον Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ και τον Ολλανδό Πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε, αναζητώντας βοήθεια για αλλαγές της τελευταίας στιγμής στη συμφωνία που έκλεισε με την ΕΕ για το Brexit.

Η αναβολή της ψηφοφορίας έστειλε τη στερλίνα στο πιο χαμηλό σημείο από τον Απρίλιο του 2017. Σε μία ένδειξη ότι οι επενδυτές αναμένουν κάποια σαφήνεια στις εξελίξεις του Brexit, το βρετανικό νόμισμα κινείται ανοδικά σήμερα, κατά 0,5%, με την ισοτιμία στο $1,2625.

Το ευρώ κερδίζει 0,23% στο 1,1384 δολάριο, ενώ το αμερικανικό νόμισμα κινείται χαμηλότερα, με τον δείκτη δολαρίου – έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων – να υποχωρεί 0,24%, στα 96,96. Το δολάριο χάνει και έναντι του γεν (-0,24%) και διαμορφώνεται στα 113,07 γεν ανά δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v