Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πάνω και από τα 97 σεντς το ευρώ

Νέες ανοδικές τάσεις εμφάνισε το ευρώ έναντι του δολαρίου, ξεπερνώντας και τα 97 σεντς, ως συνέπεια της δήλωσης γερμανού αξιωματούχου ότι οι ΗΠΑ ”δεν ανησυχούν για την πτώση του αμερικανικού νομίσματος”.

Νέες ανοδικές τάσεις εμφάνισε το ευρώ έναντι του δολαρίου, ξεπερνώντας και τα 97 σεντς. Το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν μεταξύ 0,963-0,9708 δολαρίων και σήμερα το απόγευμα έφτασε στο υψηλό των 97,18.

Η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 97,11 σεντς έναντι 96,64 σεντς το πρωί και 96,49 σεντς χθες το βράδυ. Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ορίστηκε στα 95,92 σεντς ανά ευρώ. Η ισοτιμία εξάλλου του κοινού νομίσματος με το ιαπωνικό νόμισμα κυμαινόταν, διαμορφώνεται στα 118,72 γεν ανά ευρώ, έναντι 119,12 γεν ανά ευρώ το πρωί και 119,15 γεν ανά ευρώ χθες. Τέλος, η ισοτιμία γεν δολαρίου διαμορφώνεται στα 122,78 γεν έναντι 123,27 γεν το πρωί και 123,48 γεν χθες.

Αρνητικά επηρέασε το δολάριο η δήλωση γερμανού αξιωματούχου ότι οι ΗΠΑ ενόψει της σύσκεψης του G-8 στο τέλος του μήνα δεν εμφανίζουν σημάδια ανησυχίας για την εξασθένιση του δολαρίου. Το σχετικό νέο φέρνει στο προσκήνιο φήμες που θέλουν τις ΗΠΑ να έχουν σιωπηλά αποδεχθεί την εξασθένιση του νομίσματος τους προκειμένου να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων τους και να βελτιώσουν το έλλειμμα στο εμπορικό τους ισοζύγιο. Σύμφωνα με εκτιμήσεις κύκλων της αγοράς οι ΗΠΑ χρειάζονται για τη χρηματοδότηση του ελλείμματος τους ημερησίως 1,5 δισ. δολάρια.

Αρνητικά επηρεάζουν το δολάριο και οι συνεχιζόμενες πιέσεις που δέχονται οι χρηματιστηριακές αξίες στις ΗΠΑ. Η επιβράδυνση της ανάκαμψης των εταιρικών κερδών και η αναξιοπιστία των λογιστικών καταστάσεων έχουν κλονίσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών. Οι διαχειριστές κεφαλαίων στρέφουν το ενδιαφέρον τους πλέον στην Ευρώπη και την Ασία.

Σύμφωνα με έκθεση της Merrill Lynch οι τοποθετήσεις 282 διαχειριστών στις ΗΠΑ έχουν αγγίξει το χαμηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί από το Φεβρουάριο του 2000.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v