Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη 0,6% για το πετρέλαιο στα 93,89 δολάρια

Τα συμβόλαια του αργού πετρελαίου διαπραγματεύονταν σε αρνητικό έδαφος στο ηλεκτρονικό session και κινήθηκαν έως την περιοχή των 91.90 δολαρίων, πριν ανακάμψουν έως την περιοχή των 93.89 δολαρίων, μετά την ανακοίνωση των αποθεμάτων, για να κλείσουν τελικά στα 93.34 δολάρια/βαρέλι, με άνοδο 0.60%.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος

Τμήμα Διεθνών Παραγώγων

Μέλος του Ομίλου της MPB

Ανακοινώθηκε σήμερα ότι η κυβέρνηση της Βενεζουέλας διέκοψε την παροχή πετρελαίου στην Exxon Mobil και όχι στις ΗΠΑ, όπως είχε απειλήσει ο πρόεδρος της χώρας χθες.

Από την άλλη πλευρά το International Energy Agency στην μηνιαία έκθεσή του ανακοίνωσε ότι η παγκόσμια κατανάλωση πετρελαίου αναμένεται να μειωθεί κατά 200 χιλιάδες βαρέλια, σε σχέση με την προηγούμενη εκτίμηση, καθώς έχει αυξηθεί ο κίνδυνος επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομίας μέσα στο τρέχον έτος.

Τέλος το αμερικανικό υπουργείο ενέργειας ανακοίνωσε σήμερα ότι τα αποθέματα του αργού πετρελαίου αυξήθηκαν για πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα, όμως η αύξηση ήταν μικρότερη από το αναμενόμενο.

Έτσι τα συμβόλαια του αργού πετρελαίου διαπραγματεύονταν σε αρνητικό έδαφος στο ηλεκτρονικό session και κινήθηκαν έως την περιοχή των 91.90 δολαρίων, πριν ανακάμψουν έως την περιοχή των 93.89 δολαρίων, μετά την ανακοίνωση των αποθεμάτων, για να κλείσουν τελικά στα 93.34 δολάρια/βαρέλι, με άνοδο 0.60%.

Κέρδη είχαμε και στα προϊόντα, όπου το πετρέλαιο θέρμανσης ενισχύθηκε κατά 1.12% και έκλεισε στα 262 cents/gallon, ενώ τα συμβόλαια της βενζίνης έκλεισαν στα 239.20 cents/gallon, με κέρδη της τάξης του 1.01%.

Αντίστροφη πορεία ακολούθησε το φυσικό αέριο, τα futures του οποίου υποχώρησαν κατά 0.85% και έκλεισαν στα 8.364 δολάρια/MMBtu.

Στα πολύτιμα μέταλλα τις εντυπώσεις κέρδισε για άλλη μια ημέρα η πλατίνα, η οποία και έδωσε τον τόνο σε ολόκληρο το complex.

Έτσι μετά από την χθεσινή υποχώρηση, τα συμβόλαια Απριλίου της πλατίνας υποχώρησαν έως τα 1880 δολάρια/ουγκιά στο ηλεκτρονικό session, πριν αντιστρέψουν πορεία και οδηγηθούν με ένα εντυπωσιακό ράλι σε νέο ιστορικό υψηλό στα 2001.4 δολάρια, για να κλείσουν τελικά στα 1978 δολάρια/ουγκιά, με κέρδη 2.92%.

Στον χρυσό, τα συμβόλαια του Απριλίου έκλεισαν τελικά αμετάβλητα στα 911.3 δολάρια/ουγκιά, έχοντας κινηθεί έως και την περιοχή των 899.5 δολαρίων ενδοσυνεδριακά. Αντίστοιχα κινήθηκε και το ασήμι με τα futures του Μαρτίου να ενισχύονται στο τέλος της ημέρας κατά 0.67% και να κλείνουν στα 17.365 δολάρια/ουγκιά, έχοντας δοκιμάσει ενδοσυνεδριακά την περιοχή στήριξης των 16.950 δολαρίων.

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v