Μικρή υποχώρηση του πετρελαίου μετά το ρεκόρ

Το αμερικανικό αργό υποχωρεί 0,48% στα 51,97 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent καταγράφει πτώση 0,75% στα 58,56 δολάρια. Πτωτικά κινούνται ο χρυσός και το ασήμι.

Πτωτικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου μετά το απότομο άλμα νωρίτερα σήμερα, που οδήγησε τον μαύρο χρυσό σε υψηλά 26 μηνών. Η ανοδική κίνηση πυροδοτήθηκε εν μέρει από μια απειλή του Τούρκου προέδρου να διακόψει τις εξαγωγές πετρελαίου από κουρδική περιοχή του Ιράκ.

Το αμερικανικό αργό υποχωρεί κατά 0,48% στα 51,97 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent καταγράφει πτώση 0,75% και διαπραγματεύεται στα 58,56 δολάρια.

Νωρίτερα σήμερα το Brent βρέθηκε στα υψηλότερά του από τον Ιούλιο του 2015, μετά την απειλή Ερντογάν να «κλείσει τις κάνουλες» του κουρδικού πετρελαίου λόγω του δημοψηφίσματος.

«Δεδομένου αυτού του νέου κινδύνου διακοπής στην προσφορά, βλέπουμε το πετρέλαιο να παραμένει σε στήριξη για λίγες ημέρες, ιδιαίτερα αν αναλογιστούμε πως ο Ερντογάν θα μπορούσε να πραγματοποιήσει την απειλή του και να πιέσει τις τιμές ακόμη υψηλότερα», τόνισε σε έκθεσή του ο Χαράλαμπος Πισσούρος, ανώτατος αναλυτής στην IronFX.

Σημειώνεται ότι παραπάνω από τη μισή παραγωγή πετρελαίου του Κουρδιστάν εξάγεται μέσω τουρκικού αγωγού.

Η άνοδος σήμερα το πρωί πυροδοτήθηκε και από τις διαπραγματεύσεις για πιθανή παράταση της συμφωνίας του ΟΠΕΚ για μείωση της προσφοράς, καθώς και από την αύξηση των εισαγωγών από την Κίνα.

Πτωτικά κινείται ο χρυσός, αν και λαμβάνει στήριξη από την αναζωπύρωση των γεωπολιτικών εντάσεων με τη Βόρεια Κορέα, αλλά και από την ελαφριά υποχώρηση του δολαρίου από τα υψηλά τριών εβδομάδων.

Το κίτρινο μέταλλο καταγράφει πτώση 0,20% και διαπραγματεύεται στα 1.308,9 δολάρια η ουγγιά.

Πτωτικά κινείται και το ασήμι, το οποίο υποχωρεί 0,07% στα 17,135 δολάρια. Η πλατίνα «κερδίζει» 0,1% και το παλλάδιο 0,5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v