Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί το πετρέλαιο

Το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση 0,10% στα 52,09 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent υποχωρεί 0,24% στα 57,76 δολάρια. Πτωτικά κινούνται ασήμι και χρυσός.

Πτωτικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου. Το αμερικανικό αργό υποχωρεί σε ένα βαθμό από τα χθεσινά κέρδη, που οδηγήθηκαν από απροσδόκητη πτώση στα αποθέματα, ενώ το Brent απομακρύνεται ακόμη περισσότερο από τα πρόσφατα υψηλά 26 μηνών.

Το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση 0,10% στα 52,09 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent υποχωρεί κατά 0,24% και διαπραγματεύεται στα 57,76 δολάρια το βαρέλι.

Τα αμερικανικά αποθέματα αργού υποχώρησαν κατά 1,8 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, όπως ενημέρωσε εχθές το αμερικανικό Υπουργείο Ενέργειας. Αντίθετα οι προβλέψεις έκαναν λόγο για αύξηση 3,4 εκατ. βαρελιών.

Η ελάττωση στα αποθέματα αργού προσέφεραν κάποια στήριξη στις τιμές του μαύρου χρυσού, ωστόσο τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν απροσδόκητα και τα αποθέματα αποσταγμάτων πετρελαίου υποχώρησαν λιγότερο από το αναμενόμενο.

Παρότι τα στοιχεία προσφέρουν μικτή εικόνα, το outlook για τη ζήτηση έχει ισχυροποιηθεί, τόνισε ο Ben le Brun, αναλυτής αγορών στην OptionXpress στο Σύδνεϊ.

«Τα πράγματα φαίνονται λίγο πιο αισιόδοξα, τα πιο αισιόδοξα απ’ ότι έχω δει τα τελευταία λίγα χρόνια», ανέφερε ο αναλυτής και επεσήμανε: «Σίγουρα μια τιμή για την αμερικανική ποικιλία άνω των 60 δολαρίων το βαρέλι μέχρι τα τέλη της χρονιάς δεν είναι τρελή άποψη».

Στο μεταξύ, ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας αναβάθμισε νωρίτερα αυτό το μήνα την εκτίμησή του για την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου σε 1,6 εκατ. βαρέλια την ημέρα από 1,5 εκατ., λόγω της ισχυρότερης από το αναμενόμενο ζήτησης σε ΗΠΑ και Ευρώπη.

Από την άλλη, η αμερικανική παραγωγή αργού ενισχύθηκε την περασμένη εβδομάδα σε 9,55 εκατ. βαρέλια την ημέρα, δηλαδή διαμορφώθηκε υψηλότερα σε σχέση με τα προ-Χάρβι επίπεδα.

Πτωτικά κινείται και ο χρυσός, κατά 0,26% στα 1.284,40 δολάρια η ουγγιά. Το ασήμι υποχωρεί 0,34% και διαπραγματεύεται στα 16,77 δολάρια.

Το παλλάδιο βρέθηκε την Τετάρτη σε price parity με το αδελφό του μέταλλο, την πλατίνα, για πρώτη φορά από το 2001, καθώς οι προσδοκίες για τη ζήτηση των δύο περιουσιακών στοιχείων αποκλίνουν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v