Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενισχύονται οι τιμές του πετρελαίου

Το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο 0,16% στα 51,64 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent ενισχύεται 0,40% στα 57,64 δολάρια. Προς εβδομαδιαία άνοδο και οι δύο ποικιλίες. Κέρδη και για ασήμι και χρυσό.

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου, ενώ και οι δύο ποικιλίες αναφοράς οδεύουν προς ακόμα μία εβδομαδιαία άνοδο καθώς οι επενδυτές ποντάρουν στο ότι οι προσπάθειες αναχαίτισης του παγκόσμιου κορεσμού έχουν αποτέλεσμα και το outlook για τη ζήτηση βελτιώνεται.

Το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο 0,16% στα 51,64 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent ενισχύεται 0,40% και διαπραγματεύεται στα 57,64 δολάρια.

Οι τιμές αυξάνονται κυρίως τις τελευταίες 2,5 εβδομάδες, πράγμα που οφείλεται στην προσδοκία των traders για νέα ζήτηση από τα αμερικανικά διυλιστήρια, που ξαναρχίζουν τις δραστηριότητες μετά τα κλεισίματα που επέφερε ο τυφώνας Χάρβεϊ.

Μεγάλοι πετρελαιοπαραγωγοί εκτός ΗΠΑ επίσης δείχνουν ότι μένουν πιστοί στη συμφωνία μείωσης της προσφοράς πετρελαίου.

Ταυτόχρονα οι τιμές λαμβάνουν στήριξη από την απειλή της Τουρκίας να «κλείσει την κάνουλα» στο κουρδικό πετρέλαιο μετά το δημοψήφισμα ανεξαρτησίας των Κούρδων του Ιράκ, στο οποίο οι Κούρδοι ψήφισαν σαρωτικά υπέρ της ανεξαρτησίας τους. Σημειώνεται πως το κουρδικό πετρέλαιο εξάγεται μέσω τουρκικού αγωγού.

«Υπάρχει μια όλο και πιο θετική άποψη για την προσφορά, με πιθανή διακοπή της κουρδικής παραγωγής και με μια πληθώρα υπηρεσιών ενέργειας να υποστηρίζουν πως η παγκόσμια ζήτηση αυξάνεται», τόνισε ο Jeffrey Halley, ανώτατος αναλυτής αγορών στην OANDA στη Σιγκαπούρη.

Ο χρυσός επίσης καταγράφει άνοδο, αν και οδεύει προς το χειρότερο μήνα του για φέτος, εν μέσω αυξανόμενων προσδοκιών για αύξηση στα αμερικανικά επιτόκια τον Δεκέμβριο.

Το κίτρινο μέταλλο ενισχύεται 0,15% και διαπραγματεύεται στα 1.290,60 δολάρια η ουγγιά.

Το ασήμι επίσης κινείται ανοδικά, κατά 0,17%, στα 16,875 δολάρια η ουγγιά. Το παλλάδιο ενισχύεται 0,7% και η πλατίνα 0,5%. Υποχώρηση 0,27% για τον χαλκό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v