Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικά οι τιμές του πετρελαίου

Τα χειρότερα του αναμενόμενου στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή της Κίνας σε συνδυασμό με την απρόσμενη αύξηση που εμφάνισαν τα αμερικανικά αποθέματα αργού, οδηγούν χαμηλότερα τις τιμές του πετρελαίου.

Τα απογοητευτικά οικονομικά στοιχεία από την Κίνα σε συνδυασμό με την αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού πιέζουν τις τιμές του πετρελαίου, οι οποίες κατέγραψαν κέρδη χθες μετά την απόφαση Τραμπ να καθυστερήσει την επιβολή νέων δασμών σε ορισμένες κινεζικές εισαγωγές.

Τα futures του Brent καταγράφουν πτώση περίπου 1% στα 60,63 δολάρια το βαρέλι και του αμερικανικού αργού 1,4% στα 56,29 δολάρια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, η βιομηχανική παραγωγή της Κίνας τον Ιούλιο υποχώρησε σε χαμηλό τουλάχιστον 17 ετών, δείχνοντας την αρνητική επίδραση που έχει στην οικονομία ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας.

Στις ΗΠΑ, τα στοιχεία ου ανακοίνωσε το Αμερικανικό Πετρελαϊκό ινστιτούτο έδειξαν απρόσμενη αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού την περασμένη εβδομάδα, κατά 3,7 εκατ. βαρέλια στα 443 εκατ. βαρέλια, έναντι μείωσής τους κατά 2,8 εκατ. βαρέλια που προέβλεπαν οι αναλυτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v