Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mικρή πτώση στη Wall Street

Ηπιες μεταβολές καταγράφουν οι δείκτες, καθ' οδόν προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο από τις 9 Απριλίου. Ενισχύεται το δολάριο. Πτώση 3% για το αργό. Βουτιά 7% για Hewlett Packard. Στο 0,65% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

Mικρή πτώση στη Wall Street

Οριακές κινήσεις καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή, με την αναζωπύρωση των εντάσεων ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και το Πεκίνο στο επίκεντρο.

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,3% στις 24.400 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,2% χαμηλότερα στις 9.266 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,26% στις 2.941 μονάδες. 

Ο βιομηχανικός δείκτης οδεύει προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο από τις 9 Απριλίου. Ο S&P 500 έχει καταγράψει κέρδη 2,9% αυτή την εβδομάδα, ενώ ο Nasdaq πάνω από 3%.

Ο S&P 500 έχει πραγματοποιήσει άλμα 34% από τα χαμηλά της 23ης Μαρτίου.

Το Πεκίνο κατέθεσε νομοσχέδιο το οποίο προβλέπει την εγκατάσταση κινεζικών μυστικών υπηρεσιών στο Χονγκ Κονγκ, εγείροντας φόβους για περαιτέρω υπονόμευση της ανεξαρτησίας του παγκόσμιου χρηματοοικονομικού κέντρου.

Την Πέμπτη ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε προειδοποιήσει ότι η Ουάσιγκτον θα αντιδράσει με αποφασιστικό τρόπο, αν το Πεκίνο ψηφίσει τον νόμο.

Οι επενδυτές βρήκαν κάποια ανακούφιση στη δήλωση του Αμερικανού λοιμωξιολόγου Άντονι Φάουτσι ότι τα στοιχεία για το εμβόλιο της Moderna είναι «ενθαρρυντικά».

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 3,5% στα 32,7 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός ενισχύεται 0,9% στα 1.737 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ διολισθαίνει οριακά έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,092 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου σημειώνει πτώση δύο μονάδων βάσης στο 0,65%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Hewlett Packard βουτάει 7%, μετά την ανακοίνωση εσόδων και κερδών τα οποία ήταν χαμηλότερα των προβλέψεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v