Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρή άνοδος στη Wall Street

Κέρδη στο αμερικανικό χρηματιστήριο με τις μετοχές των Facebook (+6%) και Amazon (+2%) να πιάνουν νέα ιστορικά υψηλά. Άνοδος 4,8% για πετρέλαιο. Στο 0,68% το αμερικανικό 10ετές ομόλογο. Επιμένουν οι πιέσεις στο δολάριο.

Ισχυρή άνοδος στη Wall Street

Άνοδος στη Wall Street μετά τα καλά αποτελέσματα τριμήνου των εταιριών λιανεμπορίου, Target και Lowe’s.

Ειδικότερα, η Lowe’s ανακοίνωσε πωλήσεις και κέρδη πάνω από τις προσδοκίες των αναλυτών και η Target γνωστοποίησε καλύτερα των αναμενόμενων έσοδα και ηλεκτρονικές πωλήσεις που εκτοξεύτηκαν 141%.

Επιπλέον, νέα ιστορικά υψηλά έπιασαν οι μετοχές των Facebook και Amazon με άνοδο 6% και 2% αντίστοιχα.

Στο μεταξύ, στη δημοσιότητα δόθηκαν τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed.

«Οι συμμετέχοντες στη συνεδρίαση σχολίασαν ότι εκτός από τον μεγάλο αντίκτυπο στην οικονομική δραστηριότητα βραχυπρόθεσμα, οι οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας δημιουργούσαν τρομακτική αβεβαιότητα και σημαντικά ρίσκα στην οικονομική δραστηριότητα μεσοπρόθεσμα» σημειώνεται στα πρακτικά.

Όπως μεταδίδει το CNBC, οι αξιωματούχοι της Fed ήταν ιδιαίτερα ανήσυχοι για το ενδεχόμενο αύξησης των κρουσμάτων αργότερα το 2020.

Στη Wall Street, o Dow Jones ενισχύθηκε 1,52% ή 369 μονάδες, στις 24.575, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,67% στις 2.971 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 2,08% στις 9.375 μονάδες.

Από πλευράς τίτλων- στον βιομηχανικό δείκτη- τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι Intel (+4,6%) και Walt Disney (+4,4%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση οι Johnson & Johnson (-1%) και Merck & Co (-0,9%)

Στο μεταξύ, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανέβασε σήμερα περαιτέρω τους τόνους απέναντι στην Κίνα, εκτιμώντας πως “η ανικανότητα του Πεκίνου στη διαχείριση του νέου κορωνοϊού, προκάλεσε μια Παγκόσμια μαζική δολοφονία”.

«Ένας τρελός στην Κίνα δημοσίευσε μια ανακοίνωση κατηγορώντας όλον τον Κόσμο εκτός της Κίνας για τον ιό, που σκότωσε εκατοντάδες χιλιάδες Ανθρώπους», έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Στο αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI ενισχύθηκε 4,8% στα 33,49 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού κινήθηκε υψηλότερα 0,4% στα 1.752 δολ./oz.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς υποχώρησε κατά δύο μονάδες βάσης στο 0,68%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημείωσε πτώση 0,5% έναντι του ευρώ στο 1,0982 δολ. από 1,0924 την προηγούμενη μέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v