Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί η Wall Street

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι δείκτες με τα οικονομικά στοιχεία στο επίκεντρο. Συνεχίζει ανοδικά το αργό. Διολισθαίνει οτο δολάριο. Στο 0,67% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

Υποχωρεί η Wall Street

Απώλειες καταγράφουν οι δείκτες στην αμερικανική αγορά την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές «χωνεύουν» ένα νέο γύρο εταιρικών αποτελεσμάτων και στοιχείων για την αμερικανική οικονομία.

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,7% στις 24.405 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,1% χαμηλότερα στις 9.266 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει πτώση 0,9% στις 2.943 μονάδες. 

Την Τετάρτη ο Dow Jones πραγματοποίησε ράλι 1,5%, ενώ ο S&P ενισχύθηκε 1,7% και ο Nasdaq 2,1%.

Ο S&P 500, o Nasdaq και ο Dow έχουν ενισχυθεί 3,7%, 4% και 3,7% αντίστοιχα, από τη Δευτέρα. Ο S&P 500 και ο Dow Jones οδεύουν προς την καλύτερη εβδομάδα από τις αρχές Απριλίου.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, o αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας ανήλθε στα 2,44 εκατομμύρια την εβδομάδα που έληξε στις 16 Μαΐου.

Από την αρχή της πανδημίας, οι συνολικές αιτήσεις για επίδομα ανεργίας έχουν ξεπεράσει τα 38 εκατομμύρια σε διάστημα εννιά εβδομάδων, ανεβάζοντας το ποσοστό της ανεργίας στο 17,2%. Μόλις πριν από τρεις μήνες, η ανεργία βρισκόταν στο ιστορικό χαμηλό επίπεδο του 3,5%.

Εν τω μεταξύ, ο μεταποιητικός δείκτης PMI της IHS Markit αυξήθηκε στις 39,8 μονάδες τον Μάιο από 36,1 μονάδες τον Απρίλιο. Άνοδο σημείωσε και ο δείκτης υπηρεσιών PMI, στις 36,9 μονάδες από 26,7 τον περασμένο μήνα.

Ο σύνθετος δείκτης PMI διαμορφώθηκε στο 36,4 τον Μάιο από 27,0 τον Απρίλιο.

Οι μετοχές δέχθηκαν πίεση και μετά το «τιτίβισμα» του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι «η επίθεση παραπληροφόρησης και προπαγάνδας της Κίνας στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη συνιστά ντροπή».

Το σχόλιο του κ. Τραμπ έγινε μόλις μία ημέρα μετά την έγκριση από τη Γερουσία νόμου που ουσιαστικά απαγορεύει σε κάποιες κινεζικές εταιρείες να εισαχθούν σε αμερικανικά χρηματιστήρια.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Macy’s υποχωρεί 1,2%. Η διοίκηση της εταιρείας εξέδωσε προειδοποίηση για τις πωλήσεις πρώτου τριμήνου.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο καταγράφει κέρδη 3,1% στα 34,55 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,87% χαμηλότερα στα 1.736 δολάρια ανά ουγγιά. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,098 δολ./ευρώ. 

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου διολισθαίνει στο 0,67%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v