Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί η Wall με το βλέμμα σε Fed και αποτελέσματα

Περιορίζουν τις απώλειες οι δείκτες με τον Nasdaq να επιχειρεί να γυρίσει σε θετικό έδαφος. Πτώση 4% για JP Morgan. Βουτιά 2% για τον χρυσό, κάτω από τα $1.700. Απώλειες 4,5% για το brent. Ράλι για το δολάριο.

Υποχωρεί η Wall με το βλέμμα σε Fed και αποτελέσματα

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Πέμπτη αλλά αρκετά υψηλότερα από τα ενδοσυνεδριακά χαμηλά με τους επενδυτές να «χωνεύουν» τα αποτελέσματα τριμήνου των μεγάλων τραπεζών και τα στοιχεία για τον πληθωρισμό χονδρικής.

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,58% στις 30.608 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,02% χαμηλότερα στις 11.242 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,41% στις 3.787 μονάδες.

Οι τιμές παραγωγού ενισχύθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο τον Ιούνιο, υποδηλώνοντας ότι οι επιχειρήσεις συνέχισαν να αντιμετωπίζουν ισχυρές πληθωριστικές πιέσεις πριν από την πιο πρόσφατη μείωση του κόστους των βασικών εμπορευμάτων. Ο δείκτης τιμών παραγωγού ενισχύθηκε 11,3% από τον Ιούνιο του περασμένου έτους και 1,1% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εργασίας που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη.

Δημοσκόπηση του πρακτορείου προέβλεπε ετήσια μέτρηση 10,7% και μηνιαία 0,8%.

Εξαιρουμένων των ευμετάβλητων συστατικών τροφίμων και ενέργειας, ο δομικός πληθωρισμός χονδρικής διαμορφώθηκε στο 0,4% μηνιαίως και στο 8,2% ετησίως.

Εν τω μεταξύ, κατά 9.000 αυξήθηκαν οι νέοι άνεργοι την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 9 Ιουλίου, φτάνοντας στις 244.000 αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας, το υψηλότερο σημείο από τον Νοέμβριο. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg ανέμεναν 235.000.

Aπό το μέτωπο των αποτελεσμάτων, η JP Morgan ανακοίνωσε κέρδη 8,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων ή 2,76 δολαρίων ανά μετοχή, για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου, σε σύγκριση με 11,9 δισεκατομμύρια δολάρια ή 3,78 δολάρια ανά μετοχή, ένα χρόνο νωρίτερα. Πρόκειται για πτώση κατά 28%.

Οι αναλυτές ανέμεναν κατά μέσο όρο κέρδη 2,88 δολαρίων ανά μετοχή, σύμφωνα με τη Refinitiv. Δεν ήταν αμέσως σαφές, εάν οι αναφερόμενοι αριθμοί ήταν συγκρίσιμοι με τις εκτιμήσεις.

Η μετοχή της JP Morgan βουτάει 4,5% στα 106,9 δολάρια, το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο περίπου ετών.

Πτώση στα κέρδη του δεύτερου τριμήνου ανέφερε η Morgan Stanley, καθώς το dealmaking υποχώρησε εν μέσω αυξανόμενης αστάθειας της αγοράς, γεγονός που χτύπησε τη μονάδα επενδυτικής τραπεζικής της εταιρείας.

Η τράπεζα ανέφερε κέρδη 2,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων ή 1,39 δολαρίων ανά μετοχή, για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου, σε σύγκριση με 3,4 δισεκατομμύρια δολάρια ή 1,85 δολάρια ανά μετοχή, ένα χρόνο νωρίτερα.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο πραγματοποιεί ράλι 0,8% έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 0,98 δολ./ευρώ. Ο δείκτης που καταγράφει τις κινήσεις του αμερικανικού νομίσματος έναντι ενός καλαθιού έξι ανταγωνιστικών νομισμάτων σκαρφάλωσε σε επίπεδο-ρεκόρ.

Στα εμπορεύματα, η άνοδος του δολαρίου ασκεί πιέσεις στις τιμές, με το συμβόλαιο της αμερικανικής ποικιλίας του αργού να υποχωρεί 5,2% στα 91,2 δολάρια, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο. Το συμβόλαιο του πετρελαίου brent κινείται 4,4% χαμηλότερα στα 95,6 δολάρια, διαγράφοντας όλα τα κέρδη που είχε σημειώσει μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Ο χρυσός βουτάει 2,06% στα 1.699 δολάρια η ουγκιά.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου ενισχύεται 6 μονάδες βάσης, στο 3%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v