Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ασφάλεια στα γερμανικά ομόλογα ψάχνουν οι επενδυτές

Αυξημένη είναι η ζήτηση για γερμανικά κρατικά ομόλογα, με την απόδοση του 10ετούς bund να υποχωρεί νωρίτερα σε χαμηλό εβδομάδας. Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ θα δείξουν αν θα υπάρξει αποκλιμάκωση στα αμερικανικά yields. Λίγο υψηλότερα οι αποδόσεις ιταλικών και ελληνικών ομολόγων.

Στην ασφάλεια των γερμανικών ομολόγων στρέφονται οι επενδυτές, οδηγώντας χαμηλότερα τα γερμανικά yields, την ώρα που «σφυροκοπούνται» οι μετοχές μετά το χθεσινό, βίαιο sell-off στη Wall Street και τη σημερινή «βουτιά» στα ασιατικά χρηματιστήρια.

Λίγο υψηλότερα κινούνται οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων, εν αναμονή της σημερινής δημοπρασίας, καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να αξιολογήσουν τη βιωσιμότητα του ιταλικού χρέους, μετά τη γνωστοποίηση των σχεδίων της κυβέρνησης για το προϋπολογισμό αλλά και την πρόσφατη απότομη άνοδο του κόστους δανεισμού της χώρας.

Αυξημένη είναι η ζήτηση για γερμανικά κρατικά ομόλογα, με το yield του 10ετούς bund να υποχωρεί νωρίτερα κατά 6 μ.β στο χαμηλό εβδομάδας του 0,49%, προτού σταθεροποιηθεί στο 0,5%.

Το 10ετές αμερικανικό yield υποχωρεί από το υψηλό επτά ετών που είχε αγγίξει αυτήν την εβδομάδα λόγω των προσδοκιών για τις αυξήσεις των αμερικανικών επιτοκίων, και διαμορφώνεται στο 3,154%. Μένει να φανεί αν θα συνεχιστεί αυτή η αποκλιμάκωση, καθώς αργότερα σήμερα ανακοινώνονται τα στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ.

Λίγο υψηλότερα κινούνται οι αποδόσεις των ομολόγων της ευρωπεριφέρειας. Το yield του 10ετούς ιταλικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 3,56%, του ισπανικού στο 1,63% και του πορτογαλικού στο 1,96%

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 4,51%, του 7ετούς στο 4,14%, του 5ετούς στο 3,52% και του μονοετούς στο 1,36%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v