Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ραγδαία αποκλιμάκωση στα ομόλογα Ιταλίας και Ελλάδας

Καθοδική πορεία στα επιτόκια των ελληνικών τίτλων. Του 10ετούς υποχωρεί έντεκα μονάδες βάσης και διαμορφώνεται στο 4,29%, του 7ετούς οκτώ μονάδες βάσης, στο 4%. Τα σχόλια της ιταλικής κυβέρνησης στο επίκεντρο των επενδυτών.

Υποχωρούν τα ιταλικά yields μετά τις δηλώσεις του Ιταλού Πρωθυπουργού και του Ιταλού ΥΠΟΙΚ. Ο Τζουζέπε Κόντε σημείωσε την Τρίτη, ότι η κυβέρνηση του θα προσπαθήσει να εξηγήσει τη στρατηγική της στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε έναν διάλογο «χωρίς προκατάληψη».

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι η λιτότητα είναι ένα μονοπάτι που δεν μπορεί πλέον να ακολουθηθεί», είπε ο Κόντε στο κοινοβούλιο, ενόψει της Συνόδου Κορυφής όπου οι ομόλογοι του αναμένεται να εγείρουν ερωτήματα για τον προϋπολογισμό. Και ο Τζιοβάνι Τρία υπερασπίστηκε τις αποφάσεις του, δίνοντας ώθηση στις ελπίδες ότι θα παραμείνει στην κυβέρνηση.

Με τον προϋπολογισμό να έχει εγκριθεί στο υπουργικό συμβούλιο τη Δευτέρα και τις ανησυχίες για την «αναμέτρηση» με τις Βρυξέλλες να έχουν ήδη προεξοφληθεί, οι επενδυτές επικεντρώνονται στα σημερινά σχόλια.

O Τρία εμφανίστηκε σίγουρος ότι θα μπορέσει να εξηγήσει στην Κομισιόν ότι η Ιταλία πρέπει να αυξήσει τις δαπάνες για να αντισταθμίσει την επιβράδυνση της οικονομίας. Περιέγραψε τον στόχο ελλείμματος του προϋπολογισμού ως «φυσιολογικό».

Η απόδοση του ιταλικού 10ετούς υποχωρεί στο 3,43% από 3,55% την προηγούμενη μέρα, του ισπανικού 10ετούς κινείται δύο μονάδες βάσης χαμηλότερα, στο 1,66% ενώ του γερμανικού με σταθεροποιητικές κινήσεις, στο 0,50%.

Καθοδική πορεία στα επιτόκια των ελληνικών τίτλων. Του 10ετούς υποχωρεί έντεκα μονάδες βάσης και διαμορφώνεται στο 4,29%, του 7ετούς οκτώ μονάδες βάσης, στο 4,0% ενώ του 5ετούς παραμένει κοντά στα χθεσινά επίπεδα, στο 3,39%.

Στις ΗΠΑ, η απόδοση του 10ετούς Treasury ενισχύεται στο 3,17%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v