Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιούνται τα ευρωπαϊκά yields

Σταδιακή αύξηση του πληθωρισμού "βλέπει" ο επικεφαλής της ΕΚΤ. Επανέρχεται η διάθεση για τοποθετήσεις σε τίτλους υψηλότερου ρίσκου, καθώς ανακάμπτουν τα χρηματιστήρια.

Σταθεροποιητικά κινούνται οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων, ενώ χαμηλότερα διαμορφώνονται τα ελληνικά yields, με την ανάκαμψη στα χρηματιστήρια να περιορίζει τη ζήτηση για «ασφαλή καταφύγια».

Η επαναφορά της διάθεσης για τοποθετήσεις σε τίτλους υψηλότερου ρίσκου στήριξε και τα ιταλικά ομόλογα, ενώ αναλυτές εκτιμούν πως μεγάλο μέρος των αρνητικών ειδήσεων για τη χώρα έχουν ήδη προεξοφληθεί.

Εν τω μεταξύ, μιλώντας στη Διεθνή Νομισματική και Οικονομική Επιτροπή του ΔΝΤ στο Μπαλί, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, είπε σήμερα πως ο πληθωρισμός της ευρωζώνης θα αυξηθεί σταδιακά τα επόμενα χρόνια, ενώ έκανε λόγο για αβεβαιότητες που σχετίζονται με τον αυξανόμενο προστατευτισμό, τα ευάλωτα σημεία στις αναδυόμενες αγορές και την αστάθεια στις χρηματαγορές. 

Στο επίκεντρο βρίσκονται και τα πορτογαλικά ομόλογα, καθώς αργότερα σήμερα η Moody’s αναμένεται να αναβαθμίσει κατά μια βαθμίδα την πιστοληπτική αξιολόγηση της χώρας, φέρνοντάς την στην «επενδυτική βαθμίδα».

Η απόδοση του γερμανικού bund κινείται στο 0,52%, του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου στο 3,54%, του πορτογαλικού στο 2,02% και του ισπανικού στο 1,66%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 4,42%, του 7ετούς στο 4,05%, του 5ετούς στο 3,45% και του μονοετούς στο 1,28%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v