Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Δέκα μονάδες βάσης χαμηλότερα το επιτόκιο του ελληνικού 5ετούς, στο 3,30%, όπως και του 7ετούς που φτάνει στο 3,85%. Καθοδική κίνηση και στα ιταλικά yields.

Υποχωρεί η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Καθοδική κίνηση στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων. Το επιτόκιο του ελληνικού 10ετούς κινείται χαμηλότερα κατά εννέα μονάδες βάσης, στο 4,21%, του 7ετούς επίσης, φτάνοντας στο 3,85%, ενώ του 5ετούς με δέκα μονάδες βάσης χαμηλότερα τελεί υπό διαπραγμάτευση στο 3,30%.

Χαμηλότερα και οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων, καθώς ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Λουίτζι Ντι Μάιο επανέλαβε τη θέση, ότι η Ρώμη δεν επιθυμεί να βγει από το ευρώ.

Οι επενδυτές βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής ενόψει της σημερινής συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σε αναζήτηση σχολίων δυνητικής αλλαγής πολιτικής.

Ο Λουίτζι Ντι Μάιο δήλωσε σίγουρος ότι το spread ιταλικού-γερμανικού ομολόγου θα υποχωρήσει τις επόμενες εβδομάδες, ενώ όπως είπε, η Ιταλία δεν θέλει να βγει από το ευρώ. Ωστόσο δήλωσε ότι δεν πιστεύει πως πρέπει να αλλάξει το έλλειμμα στον προϋπολογισμό του 2019.

Το επιτόκιο του ιταλικού 10ετούς υποχωρεί στο 3,52%, ενώ το spread ιταλικού-γερμανικού μειώνεται περαιτέρω, στις 312 μονάδες βάσης.

Το επιτόκιο του γερμανικού 10ετούς κινείται ελαφρώς υψηλότερα, στο 0,40%, ενώ του ισπανικού υποχωρεί στο 1,61%.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η απόδοση του 10ετούς Treasury σημειώνει μικρή άνοδο, στο 3,13%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v