Στο 4,26% ενισχύεται η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Σε χαμηλό 7 εβδομάδων το επιτόκιο του 10ετούς γερμανικού. H απαισιοδοξία για την Ιταλία και τα απογοητευτικά εταιρικά αποτελέσματα αμερικανικών κολοσσών, όπως των Amazon και Google, οδηγούν τους επενδυτές σε «ασφαλή καταφύγια».

Στο 4,26% ενισχύεται η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Σε χαμηλό επτά εβδομάδων υποχωρεί η απόδοση του γερμανικού 10ετούς, στο 0,369%, καθώς η απαισιοδοξία για τις συνομιλίες Ρώμης-Βρυξελλών όσον αφορά τον προϋπολογισμό και τα απογοητευτικά εταιρικά αποτελέσματα από τις επιχειρήσεις-κολοσσούς Amazon και Google οδηγούν τους επενδυτές σε «ασφαλή καταφύγια».

Οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων ήταν ήδη κοντά σε χαμηλά επίπεδα την Πέμπτη αφότου ο Μάριο Ντράγκι αναγνώρισε ότι είναι πιο αδύναμο το οικονομικό momentum.

Επιπλέον, τα επιτόκια των αμερικανικών ομολόγων έφτασαν κοντά σε χαμηλό δύο εβδομάδων κατά τη διάρκεια της νύχτας λόγω αποτελεσμάτων από Amazon και Google.

Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα κέρδη τρίτου τριμήνου της Amazon, αλλά τα έσοδα και οι προοπτικές για το τέταρτο τρίμηνο δεν συμφωνούν με τις προσδοκίες.

Την ίδια ώρα, η μητρική εταιρεία της Google, η Alphabet, ανακοίνωσε τριμηνιαία έσοδα που δεν συμφωνούν με τις προσδοκίες, για πρώτη φορά τα τελευταία δύο χρόνια.

Παράλληλα, οι ευρωπαϊκές μετοχές χάνουν περίπου 1,3% στο πρωινό trading, με πλήγμα από τα χαμηλότερα από τα αναμενόμενα στοιχεία κάποιων ευρωπαϊκών εταιρειών.

«Οι προσδοκίες για τα κέρδη των αμερικανικών εταιρειών είναι ιδιαίτερα υψηλές, κι έτσι όποτε δεν υλοποιούνται οι αντιδράσεις είναι δυνατές», σημειώνει ο υπεύθυνος στρατηγικής της BayernLB, Miraji Othman.

Αποδυναμώνονται τα ιταλικά ομόλογα μαζί με τις ευρωπαϊκές μετοχές, ενόψει αναθεώρησης αξιολόγησης από την S&P αργότερα σήμερα. Ο οίκος αξιολόγησης έχει προς το παρόν την Ιταλία στη βαθμίδα ΒΒΒ με σταθερό outlook.

Yψηλότερα κατά τέσσερις μονάδες βάσης η απόδοση του 2ετούς ιταλικού, στο 1,52%. Κατά 3 μ.β. του 5ετούς, στο 2,85%, ενώ του 10ετούς κινείται σταθεροποιητικά στο 3,51%. Η απόδοση του ισπανικού 10ετούς υποχωρεί δύο μονάδες βάσης στο 1,59%.

Κατά πέντε μονάδες βάσης ενισχύονται τα επιτόκια των ελληνικών τίτλων. Του 10ετούς διαμορφώνεται στο 4,26%, του 7ετούς με ίδια κίνηση φτάνει στο 3,90% ενώ του 5ετούς στο 3,35%.

Στις ΗΠΑ, η απόδοση του 10ετούς Treasury υποχωρεί τέσσερις μονάδες βάσης, στο 3,09%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v