Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο κόκκινο οι ευρωπαϊκές αγορές

Στο επίκεντρο των επενδυτών εταιρικά κέρδη και έσοδα για το τρίτο τρίμηνο, εν μέσω αυξημένων φόβων για την παγκόσμια οικονομία, τους εμπορικούς πολέμους, την ιταλική διαμάχη με την ΕΕ και τα αυξημένα κόστη δανεισμού.

Σε αρνητικό έδαφος τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Παρασκευή, ακολουθώντας τις απώλειες των ασιατικών αγορών, εν μέσω μεγάλης πτώσης στον τομέα των ευρωπαϊκών αυτοκινήτων. 

Την ίδια ώρα, η νευρικότητα για τις προοπτικές των αμερικανικών εταιρειών ανανεώνει τις ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη. Τα futures δείχνουν πτώση κατά 3% για τον Nasdaq

Υψηλότερα κινούνται τα «ασφαλή καταφύγια», όπως ο χρυσός και τα κρατικά ομόλογα. Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς υποχωρεί σε χαμηλό επτά εβδομάδων, στο 0,369% και ο χρυσός ενισχύεται κατά 0,4% σε σχέση με το κλείσιμο της Πέμπτης.

Στο Παρίσι ο CAC 40 υποχωρεί 1,8%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 επίσης κατά 1,3%, ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημειώνει αρνητική κίνηση κατά 1,3%. Στη Φρανκφούρτη ο DAX χάνει 1,6%. Πτώση 1,3% για τον ΜΙΒ στο Μιλάνο και 1,1% για τον ΙΒΕΧ στη Μαδρίτη.

Η αγορά επικεντρώνεται και στα εταιρικά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου. 

Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα κέρδη τρίτου τριμήνου της Amazon, αλλά τα έσοδα και οι προοπτικές για το τέταρτο τρίμηνο δεν συμφωνούν με τις προσδοκίες.

Το γεγονός ρίχνει τη μετοχή της κατά περίπου 8%, βάζοντας τη σε πορεία για το πιο χαμηλό κλείσιμο από τον Μάιο. 

Η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη ανά μετοχή ύψους $5,75 έναντι πρόβλεψης για $3,14, σύμφωνα με τη Refinitiv και έσοδα $56,6 δισ. έναντι πρόβλεψης για $57,10 δισ. 

To guidance για το τέταρτο τρίμηνο, όσον αφορά τα λειτουργικά έσοδα κυμαίνεται μεταξύ $2,1 δισ. και $3,6 δισ., χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις της Wall Street για $3,9 δισ.

Καθαρά κέρδη ύψους £448 εκατ. για το τρίτο τρίμηνο του 2018, δημοσίευσε η Royal Bank of Scotland, χαμηλότερα από την πρόβλεψη των αναλυτών για £507 εκατ.

Όπως μεταδίδει το CNBC, η τράπεζα του Ηνωμένου Βασιλείου είχε ανακοινώσει £392 εκατ. καθαρά κέρδη το τρίτο τρίμηνο του 2017.

Από άποψη δεδομένων, παραμένει ενισχυμένο το καταναλωτικό κλίμα στη Γερμανία, καθώς μπαίνουμε στο Νοέμβριο, σύμφωνα με έρευνα του ινστιτούτου Gfk.

Ωστόσο, οι προσδοκίες για την οικονομία και το προσωπικό εισόδημα έχουν μειωθεί λόγω των ανησυχιών για τις διεθνείς εμπορικές συγκρούσεις και το Brexit.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ υποχωρεί λιγότερο από 0,1%, στο $1,1371.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το αμερικανικό αργό χάνει 0,8% στα 66,75 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το brent  με πτώση 0,4% τελεί υπό διαπραγμάτευση στα $76,41.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v