Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 4,22% υποχωρεί η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Η προσοχή στρέφεται σήμερα στις ΗΠΑ και τα στοιχεία από την αγορά εργασίας, δίνοντας στους επενδυτές μία προσωρινή παύση από τον σινοαμερικανικό εμπορικό πόλεμο. Καθοδικά κινούνται τα επιτόκια των ελληνικών τομολόγων.

Στο 4,22% υποχωρεί η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Ελαφρώς ανοδικά κινείται η απόδοση του γερμανικού 10ετούς ομολόγου, καθώς και άλλων υψηλόβαθμων κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης την Παρασκευή.

Το επιτόκιο του 10ετούς Bund σημειώνει μικρή ανοδική κίνηση στο early trading μετά την πτώση κατά πέντε μονάδες βάσης την Πέμπτη. Η κίνηση έρχεται την ώρα που το μεγαλύτερο κόμμα της Γερμανίας προσέρχεται στις κάλπες για να εκλέξει τη διάδοχο της Μέρκελ στην ηγεσία του.

Η προσοχή στρέφεται επίσης σήμερα στις ΗΠΑ και τα στοιχεία από την αγορά εργασίας που αναμένονται ισχυρά, δίνοντας στους επενδυτές μία προσωρινή παύση από τον σινοαμερικανικό εμπορικό πόλεμο.

Oι αμερικανικές επιχειρήσεις διατήρησαν πιθανότατα έναν καλό ρυθμό προσλήψεων το Νοέμβριο, ενώ αναμένεται να έχουν αυξηθεί και οι μισθοί, υποδηλώνοντας ότι η οικονομία παραμένει ισχυρή. Τόσο ισχυρή για να συνεχίσει τις αυξήσεις επιτοκίων η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα και το 2019.

Τα αμερικανικά ομόλογα έκαναν ράλι αυτή την εβδομάδα με το επιτόκιο του 10ετούς να υποχωρεί σε χαμηλό τριών μηνών. Η ανανέωση της εμπιστοσύνης στην αμερικανική οικονομία και οι προσδοκίες ότι η Fed θα συνεχίσει τις αυξήσεις στα επιτόκια θα ασκήσουν ανοδική πίεση στις αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων.

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς μία μονάδα βάσης υψηλότερα, στο 0,24%, ενώ του ιταλικού 10ετούς δύο μ.β. χαμηλότερα στο 3,14%. Στο 2,88% ενισχύεται η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς, υψηλότερα κατά τέσσερις μονάδες βάσης σε σχέση με τη χθεσινή μέρα. 

Καθοδικά κινούνται τα επιτόκια των ελληνικών ομολόγων. Του 10ετούς υποχωρεί δύο μονάδες βάσης στο 4,22%, του 7ετούς τρεις μονάδες βάσης στο 3,96% ενώ του 5ετούς κατά τέσσερις μ.β. στο 3,30%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v