Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλό έξι μηνών η απόδοση του γερμανικού 10ετούς

Ενισχυμένα τα assets που θεωρούνται «ασφαλή καταφύγια», εν μέσω αποστροφής κινδύνου από το flattening της αμερικανικής καμπύλης αποδόσεων, τη μειωμένη αισιοδοξία για τις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας και τις δυσκολίες του Brexit.

Σε χαμηλό έξι μηνών η απόδοση του γερμανικού 10ετούς

Σε χαμηλό έξι μηνών υποχωρεί το επιτόκιο του γερμανικού 10ετούς ομολόγου την Τετάρτη, καθώς η κλίση της αμερικανικής καμπύλης αποδόσεων μειώθηκε σημαντικά (flattening), προκαλώντας φόβους για οικονομική επιβράδυνση.

Το κλίμα κινδύνου δέχεται πλήγμα και από τη μειωμένη αισιοδοξία για τις συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας καθώς και από τις εξελίξεις στο Brexit, που «φρενάρουν» το παγκόσμιο ράλι, το οποίο οδηγήθηκε από την αισιοδοξία για το εμπόριο. 

Σε αρνητικό έδαφος τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, την ώρα που η ζήτηση για assets «ασφαλούς καταφυγίου» οδηγεί την απόδοση του γερμανικού 10ετούς ομολόγου, δείκτη αναφοράς για την Ευρώπη, στο πιο χαμηλό σημείο των τελευταίων έξι μηνών, στο 0,247%.

Κλειστές οι αμερικανικές αγορές σήμερα, καθώς έχει κηρυχθεί ημέρα εθνικού πένθους για τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζορτζ Μπους.

Υποχωρούν τα ιταλικά yields, παρά τα δημοσιεύματα που θέλουν τον υπουργό Οικονομικών να παραιτείται μετά την έγκριση του προϋπολογισμού για το 2019. Η απόδοση του ιταλικού 10ετούς κινείται έξι μονάδες βάσης χαμηλότερα, φτάνοντας στο πιο χαμηλό σημείο των τελευταίων δύο μηνών, στο 3,07%.

Καθοδική πορεία για τις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων. Το επιτόκιο του ελληνικού 10ετούς, έξι μονάδες βάσης χαμηλότερα, διαμορφώνεται στο 4,18% (από 4,24% χθες), τέσσερις μ. β. υποχωρεί η απόδοση του 7ετούς στο 3,87% ενώ του 5ετούς, με τρεις μονάδες βάσης πτώση, κυμαίνεται στο 3,22%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v