Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 4,14% υποχωρεί η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Επιστρέφουν οι φόβοι για αναζωπύρωση κόντρας ΗΠΑ-Κίνας μετά τη σύλληψη της οικονομικής διευθύντριας της Huawei. Κοντά σε χαμηλό έξι μηνών η απόδοση του 10ετούς Bund. Θετικές ενδείξεις από τη διαμάχη Ρώμης-Βρυξελλών.

Στο 4,14% υποχωρεί η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Κοντά σε χαμηλό έξι μηνών διατηρείται η απόδοση του γερμανικού 10ετούς ομολόγου, μετά τη σύλληψη της οικονομικής διευθύντριας της κινεζικής τεχνολογικής εταιρείας Huawei στον Καναδά.

Το γεγονός αναζωπυρώνει τους φόβους για νέο επεισόδιο στη σινοαμερικανική εμπορική κόντρα, σε μία εποχή που έχει συμφωνηθεί εκεχειρία και έναρξη διαπραγματεύσεων.

Η αγορά ιταλικών ομολόγων, συνήθως ευάλωτη σε κρίσιμες περιόδους, κρατιέται λόγω των ενδείξεων ότι η Ρώμη μάλλον θα κάνει τις αλλαγές στον προϋπολογισμό του 2019 και θα βάλει τέλος στη διαμάχη της με τις Βρυξέλλες.

Στην ευρωζώνη, οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων κινούνται μία με δύο μονάδες βάσης χαμηλότερα. Του 10ετούς γερμανικού –κοντά στο χθεσινό χαμηλό έξι μηνών- στο 0,25%, του ιταλικού 10ετούς στο 3,08%, του ισπανικού αντίστοιχου τίτλου στο 1,46%.

Τέσσερις μονάδες βάσης υποχωρεί η απόδοση του ελληνικού 10ετούς και διαμορφώνεται στο 4,14%, τρεις μ. β. του 7ετούς που φτάνει στο 3,85% και μία μονάδα βάσης του 5ετούς, που κυμαίνεται στο 3,21%

Απώλειες άνω του 1% στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά την πτώση των ασιατικών αγορών. Στα ενδιαφέροντα νέα της ημέρας, η διήμερη συνεδρίαση –από σήμερα- του ΟΠΕΚ και των συμμάχων του με την αγορά να αναμένει περικοπή στην παραγωγή και αυξήσεις στις τιμές του αργού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v